Cro ponuda - Gospodarski portal


ABC - tečajevi talijanskog jezika, Zagreb


 • www.abcscuola.eu
 • Adresa: Marijana Derenčina 1
 • Grad, Mjesto: Zagreb
 • Poštanski broj: 10000
 • Tel: +385 1 4680 728
 • Mobitel: +385 98 621 847
 • Direktor: Silvia Venchiarutti
 • Kontakt osoba: Silvia Venchiarutti
 • Djelatnost:

  Škola talijanskog jezika i kulture 

 • Škola talijanskog jezika i kulture ABC  vodi i organizira tečajeve ispred Talijanskog instituta za kulturu.

  Od 9. do 20. veljače, u terminu od ponedjeljka do petka od 18.00 do 20.15. organiziramo intezivne tečajeve talijanskog jezika za početnike i napredne 
  30 sati za samo 800 kuna!!!

  Tečajevi se održavaju na adresi; Marijana Derenčina 1, Zagreb

  Za sve obavijesti možete nazvati na 098 621 847
  Više informacija možete pronaći i na našoj facebook stranici  


  Kada vam se Europljanin u komunikaciji osmjehne, znači da odobrava vaše argumente. Osmjehne li vam se, međutim, šutke Japanac, čini to da vas suprotstavljenim mišljenjem ne bi uvrijedio.

  Ukoliko Japance niste imali prilike upoznati, Talijane sigurno dobro prepoznajete: prenaglašena gestikulacija, nepotrebno bučni, nepristojno upadanje u riječ, komentirat ćete...
  No, to je samo način kako vaš talijanski poznanik pokazuje svoj interes za sudjelovanjem u razgovoru.
  Svatko od nas mogao bi nas zabaviti s barem jednom pričom o sličnom iskustvu u komunikaciji sa strancima, kada barijeru nije činilo nepoznavanje jezika, a ipak je potpuno razumijevanje druge strane izostalo.

  Bez obzira je li riječ o neugodnosti tijekom poslovnog kontakta koji je umanjio njegovu uspješnost, nemogućnosti da se dobro snađemo u nekoj svakodnevnoj situaciji za vrijeme turističkog putovanja ili smo u susretu sa strancima ispali loši domaćini, „kratak spoj“ treba uvijek tražiti na istom mjestu.

  Zašto poznavanje stranog jezika, često ne omogućava „dekodiranju“ cjelovitog značenja komunikacije? Što nedostaje?

  Osim vladanja stranim jezikom, učinkovita komunikacija s pripadnicima drugih naroda pretpostavlja poznavanje kulture i kulturnih obrazaca koji utječu na komunikaciju.

  Upravo se na takvom metodičkom pristupu zasniva rad Škole talijanskog jezika i kulture ABC koja je po tome jedinstvena u ponudi tečajeva talijanskog jezika u Zagrebu.

  Metodički pristup polazi od kriterija odabira profesora - Talijana, koji su svoje studije jezika i književnosti završili na talijanskim sveučilištima, ljudima koji su velik dio svog života živjeli u Italiji, a potom postali našim sugrađanima.

  Iznimnost metode i onoga što Tečajevi talijanskog jezika i kulture ABC pružaju polaznicima, 2002.godine prepoznao je i Talijanski institut za kulturu, odabravši ovu školu kao organizatora i voditelja svojih tečajeva i važnog promotora talijanske kulture u hrvatskoj metropoli.

  Upravo je usredotočenost na „kulturu“ kao sveukupnost navika, pravila, ponašanja i vrijednosti koji utječu na komunikaciju i čije je obostrano poznavanje u interkulturnom kontekstu neophodno radi učinkovite komunikacije, ono je što upotrebnoj vrijednosti znanja talijanskog jezika, kako ga podučavaju u Školi talijanskog jezika i kulture ABC, daje prednost.

  Nije primjerice dovoljno, poznavati uvodne i završne izraze službenog telefonskog razgovora na talijanskom jeziku! Od jednako je važnosti saznanje da će na inače kurtoazno pitanje, koje drugi narodi smatraju tek uvodom u razgovor i ne očekuju odgovor, Talijani „iznenaditi“, i to iskrenim i detaljnim odgovorom, spominjući zdravstveno stanje ili probleme na poslu.

  Osim rječnikom, znanjima gramatike i sintakse, mi svoje učenike želimo podučiti i talijanskoj kulturi, svjesni da kulturni koncepti i situacije koji mogu izgledati uobičajeno zapravo nisu univerzalni, a nerazumijevanje različitosti dovodi do pogrešnog tumačenja i nerazumijevanja, usprkos razgovoru na istom jeziku.

  Danas u vrijeme globalizacije, sposobnost cjelovitog sporazumijevanja među različitim kulturama sve je važnije. Da bismo toj potrebi išli ususret, prije svega ovu temu treba osvijestiti i spoznati način kako se izazovu prilagoditi.

  Upravo stoga, upoznavanje kulture kao dio jezičnih tečajeva, mi u Školi talijanskog jezika i kulture ABC držimo najvišim standardom u podučavanju stranih jezika.