Cro ponuda - Gospodarski portal


Pučko otvoreno učilište Novska, Novska


 • www.pou-novska.hr
 • Adresa: Trg dr. Franje Tuđmana 3
 • Grad, Mjesto: Novska
 • Poštanski broj: 44330
 • Tel: +385 44 600 500
 • Fax: +385 44 600 500
 • Djelatnost:

  Obrazovanje odraslih i centar kulture

 • Pučko otvoreno učilište Novska u svojoj ponudi ima razne programe doškolavanja, prekvalifikacije, usavršavanja i osposobljavanja:

  • Komercijalist
   Prodavač
   Operater na računalu
   Voditelj poljoprivrednog gospodarstva
   Knjigovođa
   Engleski jezik
   Kuhar
   Konobar
   Parketar
   Keramičar
   Monter suhe gradnje

  Pučko otvoreno učilište Novska jedno je od najstarijih učilišta u RH osnovano 1964. g. osnivač učilišta je Grad Novska.
  Trenutno se učilište bavi prikazivanjem filmova u novoobnovljenom kinu, organiziranjem kazališnih gostovanja, pripremom i organizacijom kulturno športskih manifestacija u Gradu Novska, te naravno obrazovanjem odraslih.
  Kroz obrazovanje odraslih od 2003. g. u prosjeku godišnje prođe oko 200 polaznika za različite programe (srednja škola III i IV stupanj, informatika, strani jezici, poljoprivredni program, rukovatelji građevinskim strojevima, knjigovođe…) svi ovi programi su verificirani od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te se kao takvi upisuju u radnu knjižicu.

  Programi Pučkog otvorenog učilišta koji se financiraju sredstvima Europske unije iz IV. komponente Instrumenta predpristupne pomoći IPA-e.;

  Biram znanje, znanje biram -prvi provedeni projekt, školovanje postavljača keramičkih pločica 20 polaznika, montera suhe gradnje 20 polaznika i parketara 20 polaznika

  Od kuhinje do zaposlenja drugi provedeni projekt, školovanje 24 kuhara i konobara.

  Regionalni  centar za edukaciju i kompentencije -

  Projekt koji je dobio tehničku pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU - projekt u fazi realizacije, izgradnja centra za edukaciju i inovacije.
  Projekt sadržava izgradnju i opremanje centra za 19 građevinskih zanimanja potrebnih za izgradnju kuće od podruma do krova, inovacijski centar opremljen svim strojevima za obradu metala, drva i plastike koji će omogućiti inovatorima koji nemaju prostor, alate i strojeve te financijska sredstva da dođu u spomenuti centar i svoju ideju iz zamisli pretvore u gotov proizvod.
  Nakon toga u sklopu centra imat će mogućnost ostanka u poduzetničkom inkubatoru koji je u sklopu centra.  Ekološki poduzetnički i istraživački centarprojekt u pripremi, izgraditi proizvodno istraživački centar za izradu fotonaponskih ćelija.

  Pratite i našu facebook stranicu!