Cro ponuda - Gospodarski portal

KING ICT: 6. konferencija Dan otvorenih integracija

Dalibor Vikić — 18.03.2011.

 KING ICT: 6. konferencija Dan otvorenih integracija

Preko 400 gostiju iz svijeta informatike, gospodarstva i politike ispunili su veliku dvoranu hotela Antunović na već tradicionalnoj konferenciji tvrtke KING iCT "Dan otvorenih integracija". Uvodnu riječ održao je predsjednik Uprave tvrtke, Plamenko Barišić koji je sudionicima predstavio program i uveo ih u konferenciju koja je ove godine posvećena najvažnijim temama, vezanima uz prilagodbu javnog i privatnog sektora ulasku u Europsku uniju.

Kroz predavanja i praktične primjere sudionicima je odgovoreno na pitanja kako se nositi s izazovima tržišne konkurentnosti, regulative te usklađenja s pravnim stečevinama EU. Informacijske tehnologije su nezaobilazan čimbenik u promjenama koje već sada prolazimo. Upravo kroz podizanje efikasnosti, poticanja inovativnosti i povećanja dostupnosti informacija putem primjene ICT tehnologija, možemo brže i kvalitetnije provesti potrebne promjene.

Eminentni predavači podijelili su sudionicima vlastita iskustva i postignuća u različitim poslovnim segmentima kao i viziju što možemo očekivati u skoroj budućnosti. Na konferenciji su sudjelovali Vladimir Drobnjak, glavni pregovarač RH s EU, Dr. Ivan Gabor mađarski veleposlanik u RH, Ivan Maglić, regionalni direktor Gartner Adriatic, te mnogi drugi stručnjaci koji su na primjerima iz vlastite prakse dali osvrt na prilike i izazove koje pred nas stavlja EU. Pored predavanja na konferenciji je prikazano najbolje od najboljega, predstavljena su najmodernija rješenja tvrtke KING ICT, koja su na najbolji mogući način pokazala sav sistem integracijski potencijal.

Ulaskom u EU posebno će biti važno podizanje razine konkurentnost, koja se najviše očituje kroz sposobnost usvajanja i primjenu najnovijih tehnoloških standarda i inovativan pristup s ciljem stvaranja dodatne vrijednosti za korisnika. Na svojevrstan način je upravo prezentacijski postav u demo sobi na vrlo inovativan i orginalan način pokazao pravu vrijednost sistem integracije u praksi, kroz kompleksni sustav centralnog nadzora i upravljanja incidentnim situacijama, primjenu pametne kartice unutar koncepta logičke sigurnosti (digitalnog potpisa, zaštite pristupa računalu..), sustava sigurnog printanja, kao i sustava kontrole pristupa s pohranom biometrijskog uzorka u samoj kartici.

Isto tako su predstavljene najnovije tehnologije podatkovnog centra (green IT), rješenja bežičnog prijenosa podataka i IP telefonije, najnovija mrežna rješenja sustava tehničke zaštite te sustavi daljinskog očitanja i upravljanja (metering). Kroz prezentaciju primjene dokumentacijskih rješenja u praksi pokazalo se koliko kombinacija pametne kartice i naprednog upravljanja dokumentima može ubrzati proces izdavanja i obrade istih uz zadovoljenje najviših sigurnosnih standarda. Isto tako je bilo vrlo interesantno vidjeti u praksi napredna rješenja za upravljanje sadržajem web portala i web trgovina te e-learning koncept učenja putem računala.