Cro ponuda - Gospodarski portal

Alarm automatika: Nove tehnologije i integracija tehničke zaštite

Dalibor Vikić — 25.03.2011.

Alarm automatika: Nove tehnologije i integracija tehničke zaštite

Riječka tvrtka Alarm automatika d.o.o. u svojih 20 godina rada razvila se u jednog od najvećih sistem integratora sustava tehničke zaštite s referencijama različitih raspona i opsega ostvarenima s eminentnim klijentima u Hrvatskoj i regiji. Regionalni je tržišni lider s iznimnom ponudom i razvijenim pratećim uslugama zbog čega može osigurati sve potrebno za izvođenje sustava tehničke zaštite svih veličina i namjena. Sjedište tvrtke je u Rijeci, uredi u Splitu i Zagrebu, tvrtke kćeri u Rijeci, Beogradu, Sarajevu, Banja Luci, Podgorici i Ljubljani, a poslovanje je razvijeno u još osam zemalja regije.

Na seminaru Zagrebu predstavljene su nove tehnologije koje omogućavaju međusobnu integraciju različitih sustava tehničke zaštite. Primjerima su bili zastupljeni svi sustavi tehničke zaštite – videonadzor, kontrola pristupa, dojava požara, protuprovala i vanjska zaštita – a mogućnosti inteligentne videoanalitike i softverske integracije putem u Alarm automatici d.o.o. razvijenog ABSistemDCi® softvera bili su i "uživo" demonstrirane. Integracija sustava tehničke zaštite baziranih na novim tehnologijama u fokusu je interesa gospodarstvenika koji zaštiti pristupaju s namjerom da povećaju razinu sigurnosti ljudi i imovine te da investiciju vrate smanjenjem gubitaka i šteta u poslovanju.

Primjena novih tehnologija često značajno pojeftinjuje i pojednostavljuje implementaciju tehničke zaštite i korisnicima osim mnogih dodatnih sigurnosnih funkcija, omogućava i kvalitativne pomake u organizaciji poslovanja. Pri njihovu odabiru važno je voditi računa o mogućnosti integracije različitih sustava tehničke zaštite jer njihovo koordinirano korištenje značajno povećava razinu sigurnosti i izravno utječe na smanjivanje gubitaka. To je posebno važno za zaštitu kompleksnijih objekata u kojima se odvija poslovanje koje je s aspekta sigurnosti rizičnije kao što je slučaj u financijskom, trgovinskom, hotelskom, industrijskom i javnom sektoru. Osim međusobne integracije raznih sustava tehničke zaštite, treba odabrati tehnologije koje omogućavaju i integraciju sa poslovnim sustavima korisnika kao što su POS ili evidencija radnog vremena.