Cro ponuda - Gospodarski portal

Građevinsko-obrtnički sajam

— 14.04.2011.

Građevinsko-obrtnički sajam

Od 14. do 17. travnja u dvorani ‘Žatika’ u Poreču održat će se prvi građevinsko-obrtnički Sajam u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na energetsku učinkovitost, niskoenergetsku i pasivnu gradnju, sa pratećim sajmovima također jasnog ekološkog predznaka – eko automobili, eko oprema i eko gastro.

Seminar za profesionalce u sklopu Sajma okupit će pak stručnu javnost: tvrtke/izlagače i projektante (arhitekte, građevinare, strojare, elektroinženjere) pod istim krovom.
Ulaz je besplatan, a očekuje se oko 30 tisuća posjetitelja.
Veliki marketinški potencijal Sajma je prepoznala je Zagrebačka banka, koja je sa svojim inovativnim proizvodom Zeleni krediti zauzela poziciju Glavnog partnera. Naime, ovaj Sajam organizira se u sklopu inicijative ‘European Union Sustainable Energy Week’ (Tjedan energetske održivosti Europske Unije - EUSEW), s jasnom namjerom – osvojiti prestižnu titulu najboljeg projekta/inicijative sa svrhom promoviranja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti u Europi!

Projektanti, izlagači i posjetitelji pod istim krovom Sajam okuplja preko 100 izlagača, najvećim dijelom snažnih globalnih brendova koji će posjetiteljima predstaviti najnovije tehnologije i proizvode vezane uz energetski učinkovitu gradnju i opremanje – bilo da je riječ o obiteljskim domovima, stambenim i poslovnim zgradama, ili pak proizvodnim halama.
Toplinske crpke (dizalice topline) koje za grijanje i hlađenje zgrada koriste energiju zemlje, zraka i vode, sustavi solarnih panela i vjetrenjača za dobivanje energije iz obnovljivih izvora, stolarija za niskoenergetsku i pasivnu gradnju, eko-sustavi grijanja i hađenja, pametne kuće, sustavi izolacija i fasada, pročišćivači otpadnih voda, ekološka rasvjeta, suhi, ‘klasični’ i montažni sustavi niskoenergetske i pasivne gradnje i čitav niz drugih najmodernijih tehnoloških sustava u današnjem graditeljstvu po prvi će puta u Hrvatskoj biti izloženi na jednom mjestu, kako bi se posjetitelji mogli kvalitetno informirati o budućnosti građevinske branše – koja je već započela.
Pritom neće manjkati niti premijernih izložaka – primjerice, njemački proizvođač modernih tehnoloških sustava Vaillant dovest će svjetske premijere:
• Dizalica topline zrak-voda geoTHERM VWL S
• Zeolit plinska toplinska crpka zeoTHERM VAS
• Zračna dizalica topline u inverterskoj monoblok izvedbi Genia Air koja će se na tržištu prodavati pod brandom Saunier Duval.
Na Sajmu će se održati i brojne edukativne prezentacije za posjetitelje.
Seminar za profesionalce u sklopu Sajma (čak 23 boda u 3 dana, u okviru Programa stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata) okupit će pak stručnu javnost: tvrtke/izlagače i projektante – njih preko stotinu (arhitekti, građevinari, strojari, elektroinženjeri) pod istim krovom, oko zajedničke teme energetski učinkovite gradnje.
Prema relevantnim procjenama, iz regije Istra i susjednih regija sajam ‘Natura Dom – EEC’ i prateće priredbe zasigurno će privući preko 30.000 posjetitelja.
Naime, snažna podrška lokalnih institucija omogućila je da ulaz na Sajam za posjetitelje bude u potpunosti besplatan, tako da se s pravom može očekivati iznimno velika posjećenost.
Sajam EkoAuto – čak tri hrvatske premijere!
Od programa na pratećim eko-sajmovima sajam EkoAuto posjetiteljima donosi posebne poslastice - čak tri hrvatske premijere novih automobila na našem tržištu:
1. CITROËN C-ZERO (električni gradski automobil)
2. FORD C-MAX
3. MITSUBISHI ASX
dok će posjetitelji iz Istre i susjednih regija imati priliku vidjeti regionalnu premijeru:
DOK - ING XD, hrvatski električni automobil.
Poziciju partnera sajma EkoAuto zauzeo je Auto Zubak, koji će na sajmu predstaviti najnovije modele vozila Volkswagen grupe –marki Audi, Seat, Škoda i VW.
Inače, na sajmu će se predstaviti ponuda gotovo svih marki automobila prisutnih na hrvatskom tržištu, s naglaskom na ekološki ‘osviještenu’ ponudu (niska emisija CO2, električni i hibridni pogon).
Prateći sajmovi EkoGastro i EkoOprema Prateći sajam EkoGastro predstavit će posjetiteljima autohtonu ponudu istrijanskih maslinara, proizvođača sira, pršuta, vinara i drugih gastronomskih delicija pri čijoj se pripravi vodilo računa o ekološkom i zdravom načinu pripreme.
Prateći sajam EkoOprema posjetiteljima će pak pružiti uvid u najmodernija dostignuća u opremanju stana energetski učinkovitim kućanskim aparatima i štedljivom eko - rasvjetom, ali i ekološkim i zdravim sustavima boja za dom, ili pak namještaja od prirodnih materijala.
KONTAKTI ZA MEDIJE:
mob.: +385 98 / 220 511
e-mail: info@naturadom-eec.com
web: www.naturadom-eec.com