Cro ponuda - Gospodarski portal

Turizam u glavnim vijestima

— 12.09.2011.


Turizam u glavnim vijestima

Prva međunarodna Konferencija Svjetske turističke organizacije (UNWTO) o turizmu i medijima – „Turizam u glavnim vijestima“ bit će održana od 12. do 13. rujna 2011. godine u Hotelu Westin u Zagrebu.
Konferencija je organizirana s ciljem boljeg pozicioniranja turizma, kao pokretača gospodarskog rasta i zaposlenosti, u medijima. Također, konferencija će biti i mjesto brojnih rasprava ne samo o turizmu, kao važnom sociološko-ekonomskom čimbeniku, već i o brojnim mogućnostima koje mogu pridonijeti većoj prisutnosti turizma u glavnim medijskim vijestima.
Domaćin i suorganizator događanja je Vlada RH, a organizatori UNWTO i Ministarstvo turizma RH. Medijski pokrovitelj događaja je CNN International, a njihov izvjestitelj, priznati i iskusan novinar Frederik Pleitgen, će kroz prezentaciju „Turizam: Vijesti s naslovnice“, sudionicima pokušati objasniti važnost turizma i njegovih društvenih, kulturoloških i gospodarskih učinaka.
U svom će se izlaganju, između ostalog, baviti i ulogom specijaliziranih medija. Od ostalih govornika bit će tu i Michael Schuman iz TIME Magazina, Sana Butler iz Newsweek Internationala i John Bell iz britanskog The Guardiana.
Svi će oni nastojati objasniti očekivanja medija i zainteresiranih strana u turizmu, dati savjete za poboljšanje komunikacije između medija i turističkog sektora, približiti sudionicima najučinkovitije načine prenošenja poruka i sl. S obzirom da će na događaju sudjelovati 300-injak sudionika iz 50-ak zemalja svijeta, među kojima će biti i predstavnici svjetskog javnog i privatnog turističkog sektora, ali i brojni sociološko-medijski stručnjaci, konferencija će biti odlična prilika za međusobnu razmjenu znanja i iskustava te njihovo povezivanje.
Više informacija o konferenciji: http://croatia.hr/hr-HR/UNWTO-konferencija-o-turizmu-i-medijima