Cro ponuda - Gospodarski portal

III. FESTIVAL HRVATSKE TJESTENINE

— 16.02.2012.

III. FESTIVAL HRVATSKE TJESTENINE

Pozivamo Vas na

III Festival hrvatske tjestenine u organizaciji tvrtke Robinson i Hrvatske gospodarske komore, koji promovira isključivo hrvatsku tjesteninu i želi pridonijeti stvaranju branda te intenzivirati njeno uvođenje na hrvatski gastronomski stol

16. veljače 2012. Zagreb, hotel Westin*****

Hrvatska  - koju mnogi s pravom nazivaju "najljepšim europskim vrtom" (Viljam Cvek) - nesumnjivo ima bogatu gastronomsku ponudu i tradiciju, u kojoj značajno mjesto zauzima tjestenina, šurlice, rezanci,  fuži, taškrle, pljukanci... Odavno je poznato da je ona dio bogate kulinarske tradicije i posebnosti, te da je u hrvatskim recepturama odoljela globalnim trendovima, a mnogi hrvatski restorani upravo su prepoznatljivi po atraktivnosti, kvaliteti i autentičnosti kulinarske tjesteničarske ponude.

Uz zanimljiva predavanja pripremit ćemo Vam 80-tak jela od tjestenine koja pripremaju naši vrhunski kuhari iz hotela Melia Coral Umag, Westin Zagreb, Sheraton Zagreb, Aristos Zagreb, Kristal Umag i drugi.

Na ovaj III po redu koji se organizira u Zagrebu prijavili su se gotovo svi hrvatski proizvođači tjestenine koji će svoju promociju ostvariti putem gastronomskih stručnjaka, šefova kuhinje eminentnih hotela sjeverozapadne Hrvatske te uz pomoć Udruga kuhara Istarske i Zagrebačke županije. Sudionici skupa su hoteljeri i restorateri iz Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije, koji će kušati 100 različitih jela od tjestenine i nakon toga odlučiti; hoće li na svoj hotelsko-restoraterski stol staviti uvoznu i često nekvalitetnu tjesteninu ili domaću koja odiše autohtonošću, originalnim recepturama i okusima i koju nije pregazio dah industrijske masovne proizvodnje. Uz degustacije će slušati 16 predavanja na temu „Tjestenina i turizam“, od priče o trendovima potrošnje tjestenine u svijetu, nustricionističkih tema, do gastronomskih potencijala tjestenine na domaćem turističkom stolu.

Hrvatski proizvođači uporni su u svom naumu da se prestane robovati komplesu inozemne tjestenine, te je jedan od najvažnijih ciljeva organizatora da ovim skupom uz odličnu medijsku popraćenost,  započinje preferirati brand „hrvatska tjestenina“ .