Cro ponuda - Gospodarski portal

Povoljni vikend praznici - hrvatsko Zagorje - seosko gospodarstvo Crnko

— 25.06.2012.


Povoljni vikend praznici - hrvatsko Zagorje - seosko gospodarstvo Crnko

U prijateljskoj i ugodnoj atmosferi seoskog domaćinstva obitelji Crnko u zagorskom mjestašcu Keleman možete provesti nezaboravne vikende i praznike i uživati u idiličnoj seoskoj atmosferi daleko od gradske gužve.

Seoski turizam obitelji Crnko  idealan je za one koji uživaju u dobroj hrani jer u sklopu prostranog restorana mogu isprobati tradicionalna jela spravljena od domaćih namirnica, kao i za one koji žele uživati u svježem i čistom zraku, sportu,  aktivnostima na gospodarstvu kao i  šetnjama šumom i livadama, te branje gljiva.

 

Na seoskom gospodarstvu može se uživati u promatranju ili aktivnom sudjelovanju u nizu različitih aktivnosti koje će posebno radovati djecu, primjerice u njezi i hranjenju domaćih životinja jer u vlasništvu obitelji nalazi se i farma svinja. Spomenute aktivnosti omogućuju približavanje prirodi i otvaranje novih horizonta, ali i svojevrsno iskustveno učenje- škole u prirodi, koje neće goditi samo djeci već i odraslima.

 

Za ljubitelje dobrih vina u obiteljskom restoranu Crnko naći će se i pokoja dobra kapljica, jer  u sklopu obiteljskog gospodarstva su i vinogradi.

Obitelj Crnko, je jedini proizvođač ledenog vina u varaždinskoj županiji . Osim toga proizvode i  druga vina kontroliranog porijekla: rajnski rizling, chardonay, graševina, pinot crni i sivi, zeleni silvanac, souvignon, traminac i žuti muškat.

 

Ako pak zaželite buđenje uz pjev ptica i pogleda na blagobrežuljkastu kraj, prekriven zelenim vinogradima, cvjetnim livadama, oranicama i šumama  obitelj Crnko nudi Vam i smještaj u kleti koja 1929 otkupljena od grofa Bomblessa, a danas preuređena i namještena u tradicionalnom stilu.