Cro ponuda - Gospodarski portal

Prezentacija Münchenskih sajmova 2011.

Dalibor Vikić — 24.12.2010.

Prezentacija Münchenskih sajmova 2011.

Zastupnici Münchenskog sajma za Hrvatsku tvrtka Belimpex u suradnji s Messe München International, organizirali su prezentaciju Münchenskih sajmova za 2011. godinu u zagrebačkom hotelu Palace. Ovo tradicionalno druženje, organizira se u cilju promocije Munchenskog sajma u Hrvatskoj, te je svojevrsni poziv hrvatskim gospodarstvenicima na izlaganje na ovoj najvećoj svjetskoj gospodarskoj manifestaciji.

Govoreći o protekloj godini, direktor Belimpexa Anton Belan osvrnuo se na brojke, navodeći da je Münchenski sajam, iako rezultati u odnosu na 2009. odražavaju recesiju, zabilježio prihod od 300 milijuna eura. Tijekom prošle godine održane su 22 sajamske priredbe i 240 gostujućih priredbi, a sajmovima je prisustvovalo 37 tisuća izlagača i 2,2 milijuna stručnih posjetitelja. Hrvatskih izlagača bilo je stotinjak, a izlagali su na 1100 metara četvornih. U 2011. sezonu će otvoriti vodeći svjetski sajam arhitekture, materijala i sustava građenja BAU. Očekuje se preko 200 tisuća posjetitelja i oko dvije tisuće izlagača, a Hrvatsku će zastupati šest izlagača.

“Na sajmovima u Munchenu dugi niz godina sudjeluju hrvatski izlagači i iz kontakta s njima znamo da je svaki njihov izlazak na sajamsku gospodarsku scenu, bio poticaj u realizaciji proizvodnih planova kako u našoj zemlji tako i u inozemstvu”poručio je direktor Belimpexa. Belan je naglasio da poduzetnici trebaju izlagati na specijaliziranim sajmovima, savjetovati se prije svake prijave i temeljito se pripremiti za izlaganje. U protivnom, sajam je promašena investicija, poručio je Belan i dodao kako su sajmovi najbrži način poticanja izvoza jer pružaju povratnu informaciju je li proizvod konkurentan i što treba promijeniti ukoliko nije.