Cro ponuda - Gospodarski portal

Svečano dodijeljene Godišnje nagrade ravnateljice najuspješnijim znanstvenicima IRB-a

Dalibor Vikić — 22.12.2010.

 Svečano dodijeljene Godišnje nagrade ravnateljice najuspješnijim znanstvenicima IRB-a

Danas je na Institutu Ruđer Bošković održana svečana dodjela Godišnje nagrade ravnateljice najuspješnijim znanstvenicima IRB-a. Nagradu je dobilo gotovo pedeset "Ruđerovaca" u kategorijama: znanstveni rad s visokim impakt faktorom, međunarodni ili domaći projekti s iznosom većim od 500.000 kuna, drugi projekti od iznimne važnosti za IRB, međunarodni patenti i dobivene nagrade za znanstveni rad uključujući i državne nagrade za znanost.

Nagrade je uz ravnateljicu dr. sc. Danicu Ramljak uručio i ministar znanosti, obrazovanja i športa dr. sc. Radovan Fuchs. Među ovogodišnjim dobitnicima nagrade je i dr. sc. Tomislav Domazet-Lošo kojemu je uručena Godišnja nagrada zbog nedavnog iznimnog uspjeha i objave znanstvenog rada na naslovnici najprestižnijeg znanstvenog časopisa Nature.

Novo uspostavljenom Godišnjom nagradom ravnateljice najuspješnijim znanstvenicima IRB-a, koja je dio strategije izravnog poticanja izvrsnosti, želi se povećati prepoznatljivost izvrsnih znanstvenika, te ih potaknuti na daljnji znanstveni rad i usavršavanje u sklopu Instituta Ruđer Bošković, stožerne institucije u području prirodnih znanosti u Republici Hrvatskoj. Nadalje, namjera nagrade je poticanje kreativnosti i inovativnosti te, dugoročno gledano, stvaranje djelotvornog i poticajnog znanstvenog sustava koji će stimulirati konkurentnost i počivati na najsposobnijim znanstvenicima. Također, namjera je potaknuti znanstvenike na veći angažman u području znanstvenog poduzetništva, komercijalizacije i uključivanja u tržište znanja.