Cro ponuda - Gospodarski portal

Sastanak članica Udruženja europskih komora (Eurochambres) prvi puta u sjedištu HGK

— 07.08.2012.


Sastanak članica Udruženja europskih komora (Eurochambres) prvi puta u sjedištu HGK

Udruženje europskih trgovinskih i industrijskih komora (EUROCHAMBRES ) 10. rujna ove godine okupiti će svoje predstavnike država izvan Europske unije po prvi put u sjedištu Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu.

Riječ je o tradicionalnom susretu predstavnika gospodarskih komora iz zemalja regije, istočne Europe, država članica EFTA-e te mediteranskih zemalja.

Na rujanskom sastanku razmijenit će se razmišljanja o aktualnoj gospodarskoj situaciji kao i o mogućnostima međusobne suradnje, a u okviru istog održat će se i panel pod nazivom „Hrvatska – slijedeća članica EU“ na kojem se očekuje i sudjelovanje nekolicine potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Podsjetimo, EUROCHAMBRES je udruženje osnovano 1958. godine koje predstavlja interese više od 20 milijuna članica (poduzeća) u 45 europskih država putem mreže nacionalnih, regionalnih i lokalnih komora. Više od 93 posto poduzeća članica komora predstavljaju mala i srednja poduzeća, a sve komore zajedno upošljavaju preko 120 milijuna ljudi.