Cro ponuda - Gospodarski portal

Sajam energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije - novi sajam Zagrebačkog velesajma, 19.-23.09.2012.

— 03.09.2012.


Sajam energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije - novi sajam Zagrebačkog velesajma, 19.-23.09.2012.


Zagrebački velesajam nalazi se pred novim izazovima i jedan od novih projekata je

Sajam energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije

koji će se održati

od 19. do 23. rujna 2012.godine.


Sajam energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije promovira učinkovitu uporabu energije teenergetsku održivost sustava, tehničke i tehnološke mogućnosti proizvodnje i potrošnje energije izobnovljivih izvora, uporabu infrastrukturnih kapaciteta u svrhu povećanja energetskog potencijala tetrajno smanjivanje proizvodnje stakleničkih plinova kao izravni rezultat primjene takvih rješenja.
Cilj sajma je povećati svijest o korištenju energije i topline iz obnovljivih izvora, energetskoj učinkovitostii mjerama uštede energije.


Koncepcijski sajam se sastoji od izložbenog i konferencijskog programa.


Izložbeni dio prvenstveno je namijenjen građanstvu, obrtnicima i malim poduzetnicima a obuhvaća :energiju biomase/ sustavi grijanja, peleti, bioplin, energiju sunca / solarne kolektore i fotonaponske ćelije, energetsku učinkovitost/učinkovita gradnja te financijske i savjetodavne usluge.


Konferencija o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije koja će se 20. i 21. rujna održati na Zagrebačkom velesajmu, stručni je i poslovni događaj koji otvara i analizira najvažnije teme za hrvatski energetski sektor.


Cilj Konferencije je unaprijediti poslovne prilike i usmjeriti investicije prema projektima energetske učinkovitosti i korištenju obnovljivih izvora energije. Konferencija je namijenjena poslovnom sektoru – gospodarstvenicima (proizvođačima energije i topline, tvrtkama koje žele primijeniti OIE u svom poslovanju), stručnjacima, investitorima, savjetničkim tvrtkama, poduzetnicima, predstavnicima državne uprave, lokalne zajednice, županija, gradova i općinate istom profilu sudionika u okolnim zemljama regije i EU zone.

S idejom povezivanja stručnjaka čije je znanje preduvjet razvitka društva u cjelini, misija Konferencije je postići sinergiju hrvatskog gospodarstva, politike i znanosti.


Na Konferenciji će se pojasniti zakonodavni okvir odnosno smjernice energetske politike Hrvatske unarednom periodu s mehanizmima potpore za korištenje energije iz obnovljivih izvora odnosno energije biomase i bioplina, hidroenergije, solarne energije i energije vjetra.
Na Konferenciji će se predstaviti i aktualni projekti realizirani u Hrvatskoj i regiji s osvrtom na prednosti ali i poteškoće u realizaciji.


Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se informirati na web stranicama Zagrebačkog velesajma zastatus sudionika ili tvrtke za sponzora Konferencije.

Zagrebački Velesajam, institucija sa stogodišnjom tradicijom, u funkciji je promocije hrvatskog gospodarstva i mjesto s kojeg će resorna Ministarstva prezentirati smjernice daljnjeg razvoja gospodarstva u ovom slučaju izuzetno važnog segmenta razvoja – energetike. S te strane pozdravljamo uključivanje Ministarstvo gospodarstva, Ministarstva graditeljstva, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva zaštite okoliša u realizaciju ovog projekta.


Za više informacija : www.zv.hr