Cro ponuda - Gospodarski portal

ISAP Internacionalni sajam pršuta-Tinjan, 20.-21.10.2012.

— 20.10.2012.

ISAP Internacionalni sajam pršuta-Tinjan, 20.-21.10.2012.

U tradiciji istarskog kulinarstva pršut je vrhunac i mjerilo za svako dobro, za sve grijehe nepca. Pršut se doživljava i prepoznaje kao vrhunska ljepota, Istrani ga zovu – vijulin, što će reći violina. On, taj kraljevski status i zaslužuje okusom, mirisom, bojom, točnom mekoćom odnosno svježinom, i premda su ti elementi vrlo istančani, od sladokusaca su uvijek precizno prepoznatljivi. Kvaliteta i kakvoća krije se u slatkoći, mekoći, mirišljavosti. Gdje se skriva tajna te slasti? U umijeću, pažnji, strpljivosti, ali i vremenskim uvjetima…

Njemu u čast Općina Tinjan organizira tradicionalni Internacionalni sajam pršuta ISAP.

ISAP – Internacionalni sajam pršuta, svake se godine u mjesecu listopadu održava u Tinjanu, malom istarskom mjestu u središnjoj Istri.

Sajam okuplja oko 30 proizvođača pršuta iz različitih europskih zemalja – Portugal, Španjolska, Italija, Slovenija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Francuska te naravno Hrvatska, a kroz dva dana koliko traje sajam, Tinjan posjeti preko 25.000 ljubitelja ove delicije.

Još se 2006. godine Općina Tinjan s pravom proglasila Općinom istarskog pršuta, a sve to prvenstveno zahvaljujući vrhunskim proizvodima tinjanskih pršutana, kojih se na tom relativno malom području nalazi čak pet.

 

OPG PRŠUTI MILOHANIĆ predstavljaju svoje proizvode na Internacionalnom sajmu pršuta-Tinjan,20.-21.10.2012.

 

Ovim putem pozivamo drage goste da nas posjete na našem štandu.

Dobrodošli!