Cro ponuda - Gospodarski portal

Dodjeljene nagrade

Dalibor Vikić — 11.12.2012.


Dodjeljene nagrade

Tradicionalni skup gospodarstvenika Grada Zagreba i Zagrebačke županije, uz nazočnost predstavnika lokalne i regionalne samouprave, gospodarskih, znanstvenih i drugih resornih institucija i ove je godine održan u prostorijama Komore.

U uvodnom govoru predsjednik Zlatan Fröhlich istaknuo je zadovoljstvo ovogodišnjom konkurencijom za dodjeljivanje Plaketa Zlatna kuna Komore Zagreb, budući su pokazani izuzetni poslovni rezultati u primjeni novih tehnologija i izvoznim postignućima.

 “Poslovanje u uvjetima ekonomske krize zahtjeva vrhunske mendžerske sposobnosti upravljanja poslovnim procesima i usmjeravanju razvoja, što su ovogodišnji nositelji nagrada posebno prepoznali, zbog čega su i nagrađeni” naglasio je Frohlich. Osvrnuo se i na proteklu godinu, navodeći podatak da su u prvih devet mjeseci 2012. godine u odnosu na prvih devet mjeseci prošle godine, investicije smanjene za 0,5 posto. Gospodarski i društveni problem je i nadalje porast nezaposlenih, a jedino što ohrabruje je broj dolazaka turista u prvih devet mjeseci ove godine za 5,3 posto. Nakon toga proglašeni su ovogodišnji laureti i dodjeljene nagrade najuspješnijim gospodarstvenim subjektima u gradu Zagrebu i Zagrebaćkoj županiji.

Epitet najuspješnijih ponijeli su:
Pliva Hrvatska i Agrofructus u skupini velikih trgovačkih društava,
Dok-ing i Feroimpex automobilska tehnika u skupini srednje trgovačkih društava,
Bruketa&Žunić i Šulog za mala trgovačka društva,
posebno priznanje u povodu značajnih obljetnica dodjeljeno je tvrtki Kraš.