Cro ponuda - Gospodarski portal

Tvrtka Eccos inženjering proslavila 15.obljetnicu postojanja

Dalibor Vikić — 06.12.2013.


Tvrtka Eccos inženjering proslavila 15.obljetnicu postojanja

Skup je okupio gotovo 150 sudionika iz različitih područja opremanja i menagmenta sigurnosti, prvenstveno iz područja tehničke zaštite, kako iz javnog tako i privatnog sektora. Ujedno je proslavljena 15. obljetnica postojanja tvrtke, koja je u tom malom razdoblju uspjela steći respektabilnu reputaciju, kako u zemlji tako i inozemstvu.

ECCOS inženjering zapošljava pedesetak djelatnika od čega je više od pola inženjera elektrotehnike. Energični i propulzivni, kroz rad su stekli značajna iskustva u projektiranju, izvođenju i održavanju kompleksnih projekata. Usavršavanjem kroz stručne seminare i obrazovanjem na različite druge načine, zaposlenici se kontinuirano upoznaju sa suvremenim tehnologijama i trendovima tehnološkog razvoja. Na taj način spremni su ponuditi najmodernija svjetska rješenja na područjima tehničke zaštite i automatizacije u industriji i zgradarstvu, ili tehnički razrađenim savjetom pomoći u odlučivanju pri nabavi, izvođenju ili održavanju.

 Na godišnjem skupu partnera tvrtke Schneider Electric u Pragu, prestižna nagrada za najbolji implementirani sustav dodijeljena je tvrtki ECCOS inženjering. Predstavljeni sustav automatizira racionalno gospodarenje energijom u Zračnoj luci Dubrovnik. Kontinuirano mjerenje preuzete električne energije omogućava praćenje i predviđanje troškova, a automatizirano upravljanje raspoloživim trošilima u ovisnosti o režimu napajanja ostvaruje ciljeve maksimiziranja dostupnosti napajanja i minimiziranja troškova električne energije

Ove godine na okupljanju hrvatskih menađerasigurnosti u Opatiji, Veliku nagradu sigurnosti 2013. za inovativnost na području tehničke zaštite dobila je tvrtka ECCOS inženjering za projekt “Fortress” – centralni sustav upravljanja tehničkom zaštitom, koji je u cjelosti proizveden u tvrtci. Kroz višegodišnji razvoj, implementirajući funkcionalnosti prilagođene zahtjevima krajnjih korisnika, razvijena je aplikacija koja objedinjuje nadzor i upravljanje nad svim segmentima sustava tehničke zaštite: kontrola pristupa, video nadzor, protuprovala, evidencija radnog vremena, vatrodojava, interkom.

Krešimir Paić, direktor i jedan od osnivača Eccos inženjeringa prisutnim je potvrdio da je Eccos dobio posao opremanja sustavima tehničke zaštite novog trgovačkog centra švedske IKEA-e koji se gradi na istoku Zagreba, kod Ivanje Reke. Još je izdvojio projekte koje su odradili s gradom Trogirom, Vipnetom, Končarom, Hrvatskom elektroprivredom, kutinskom Petrokemijom i nekim drugim partnerima,