Cro ponuda - Gospodarski portal

Premijer Milanović u posjeti tvrtki DOK-ING

— 04.02.2014.


Premijer Milanović u posjeti tvrtki DOK-ING

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je DOK-ING, tvrtku za proizvodnju specijalnih vozila za razminiranje.

U tvornici u zagrebačkom Žitnjaku premijeru Milanoviću prezentirani su strojevi za razminiravanje, te električni automobil. Prije toga iza zatvorenih vrata održan je sastanak sa upravom tvrtke.

Direktor Dok-inga Vjekoslav Majetić prezentirao je program i rezultate.
Gotovo u potpunosti proizvodnja tvrtke DOK-ING orijentirana je na izvoz te pokriva 60% svjetskog tržišta specijalnih vozila za razminiranje. 

U zagrebačkoj tvornici radi 180 ljudi, a još imaju tvornicu u Slunju i tvrtke kćeri u Južnoafričkoj Republici, SAD-u i Iraku. DOK-ING proizvodi strojeve za razminiravanje, rad u rudnicima, te vatrogasnu opremu za dekontaminaciju nakon nuklearnih katastrofa. 

Po završetku posjeta i obilaska strojeva u glavnoj tvorničkoj hali, premijer Milanović naglasio je da Hrvatska može pomagati svoje tvrtke svojim razvojnim bankama, iako kao članica Europske unije ne može voditi protekcionističku politiku.
„Ovo je izbor onih koji su sami dokazali da mogu napraviti dobar proizvod i bez državne pomoći teško će ići dalje. Pomagat ćemo koliko možemo i koliko pravila Europske unije dopuštaju. Cilj je da ovakve firme od srednjih poduzeća postanu velika poduzeća“, rekao je predsjednik Vlade Zoran Milanović.