Cro ponuda - Gospodarski portal

Hrvatska zemlja partner na turističkom sajmu - f.re.e. Munchen

— 25.02.2014.


Hrvatska zemlja partner na turističkom sajmu - f.re.e. Munchen

Na turističkom sajmu - f.re.e. Munchen 2014 - koji se održavao od 19. do 23. veljače u Munchenu, ove godine Hrvatska je bila “zemlja partner”

Na sajmu su nastupili kvalitetni izlagači, prikazavši ponajbolje što Hrvatska nudi, a s ciljem što boljeg pozicioniranja na njemačkom turističkom tržištu. 

Okosnica izložbe na hrvatskom štandu bila je  tradicionalna drvena barka, pravo plovilo smanjenih gabarita iz programa “Male škole brodogradnje”, tvrtke StolArt iz Zagreba.

Predstavljen je i električni automobil LOOX, tvrtke DOK-ING d.o.o., namijenjen svjetskom tržištu, još uvijek u fazi testiranja, ali sa planovima za serijsku proizvodnju te električni bicikl koji se pokreće I na ljudski pogon i na struju, a kojeg predstavlja tvrtka Rimac Automobili d.o.o.

Tema nastupa HGK bio je zdravstveni turizam – lječilišni, wellness i medicinski turizam.

Predstavljena je Specijalna bolnica Naftalan, poznata po svome prirodnom ljekovitom činitelju, naftalanu, specijalna bolnica Daruvarske Toplice koja nudi brojne sadržaje sportske medicine i rehabilitacije te specijalna bolnica Stubičke Toplice koja kao istaknuto lječilišno-rehabilitacijsko središte pruža lječilišni turizam temeljen na termomineralnoj vodi. 

Sveti Martin se pak predstavio kao moderan spa resort s vrhunskim wellnessom, sportskim i golf terenima te ponudom vrhunskih medicinskih usluga, a Turistička zajednica Kvarner pozicionirala se kao vodeća regija zdravstvenog turizma.