Cro ponuda - Gospodarski portal

22. međunardoni sajam alatnih strojeva i alata BIAM - Zavarivanje

— 18.03.2014.


22. međunardoni sajam alatnih strojeva i alata BIAM - Zavarivanje

Svojom dugogodišnjom tradicijom i uspješnom organizacijom sajmovi Biam - Zavarivanje su se potvrdili kao najznačajniji poslovni događaj ove industrijske grane u Hrvatskoj.

Ovi sajmovi na jednom mjestu pružaju uvid u najnovija tehnološka rješenja na području alatnih strojeva, zavarivanja i antikorozivne zaštite te su zbog toga postali nezaobilazno mjesto i vrijeme intenzivnih poslovnih susreta, proizvođača, stručnjaka i poslovnih ljudi na ovom području.

Ova grupa sajmova predstavlja izuzetnu, nezaobilaznu poslovnu sajamsku manifestaciju na kojoj očekujemo posebni interes poslovne publike, ne samo iz Hrvatske, nego i iz zemalja u okruženju.

Ove godine sve posjetitelje očekuje i posebna atrakcija -ROBOTSKA KOŠARKA!

Riječ je takmičenju u igranju košarke između robota i čovjeka.

Ideja o robotskoj košarci stvorena je krajem 2012. u Sloveniji kao svojevrsna najava Eurobasketa koji se održavao 2013.

Robotska košarka održat će se na atraktivnom prostoru u paviljonu 8 za vrijeme trajanja sajmova Biam - Zavarivanje.

Dođite i navijajte. Tko će biti bolji – profesionalni košarkaš ili robot?

Firma Trumpf na sajmu će predstaviti dva stroja:

1. TruLaser 5040 fiber 5 kW
Stroj za lasersko rezanje lima. Predstavlja najnoviju svjetsku tehnologiju "fiber". Takva tehnologija već postoji u Hrvatskoj, ali je ovo prvi put da se na ovim prostorima predstavlja stroj sa snagom od 5 kW. Stroj će prezentirati u radu sa svim njegovim mogućnostima (rezanje različitih debljina lima te različitih materijala).

2. TruBend 7036
Stroj za savijanje lima, preša. Prvi stroj na svijetu koji ima certifikat ergonomije. To znači da je stroj kompletno podređen radniku kako ga ništa ne bi smetalo pri radu te kako bi bio što produktivniji. Na sajmu će prezentirati stroj u radu i moći će se vidjeti prednosti ergonomije. Riječ je o najbržem stroju na svijetu za savijanje lima.

Tvrtka HSTEC prezentira robotsku automatizaciju za industrijske aplikacije te će na svom izložbenom štandu izložiti industrijskog robota s integriranim motornim vretenom. HSTEC kao dugogodišnji implementator industrijskih robota nudi usluge integracije različitih robotskih aplikacija, kao što su: automatizacija površinskih obrada glodanja i brušenja, lakiranja, bušenja, pakiranja, paletizacije, automatizacija zavarivačkih procesa, ljevaoničkih procesa, itd. Implementacijom robota u proizvodne pogone postiže se smanjenje operativnih troškova, poboljšava se kvaliteta proizvoda, dolazi do povećanja produktivnosti, povećava se fleksibilnost proizvodnje, smanjuje se otpadni materijal, sigurnosne smjernice i zaštita na radu je u potpunosti osigurana, dovodi do uštede prostora u proizvodnim pogonima.

Tvrtka El-Bak pumpe d.o.o. zastupa njemačku firmu Becker.

U programu nude: vacuum pumpe od 0,2 – 630 m3/h, tlačno – vacuum pumpe  od 16 – 250 m3/h, vijčane vakuum pumpe  do 1500 m3/h, turbinske vacuum pumpe do 1080 m3/h. Namjeravaju krenuti s novim programom: vijčani kompresori (njemački program Babatz), odvajači tekućina u vacuum sistemima, ciklonski filteri (drvna, mlinarska industrija, šećerane, plastičari), nova generacija vacuum pumpi (20.000 sati rada bez servisa) i ORPU pumpe za pročišćavanje otpadnih i fekalnih voda.

Okret d.o.o

zastupa Walter, Vargus, Vergnano, Alpen - Maykestag, Botek, Reime, Dummel, Schunk, S.C.M, Walter+Schier, Tecnospiro - Roscamat, Jokisch, AMEC.

Tvrtka Automator d.o.o.

na svojem štandu također će održavati prezentacije sa svojim strojevima. Na reklamnim materijalima će po potrebi raditi obične i vruće utiske. Predstavit će udarne strojeve s žigovima za označavanje te iglične strojeve s različitim jačinama igala za obilježavanje.

Tvrtka Marex

specijalizirani je dobavljač repromaterijala, strojeva i alata za obradu metala i limova za sve krovopokrivačke i limarske radove. Na sajmu će predstaviti i demonstrirati strojeve za poprečno i uzdužno rezanje te ravnanje tvrtke Jorns AG ; ForstneR GmbH; Schlebach GmbH, za okruglo i uglato savijanje Jorns AG; Schechtl GmbH; Prinzing; RAS GmbH, strojeve za obrubljivanje RAS; PRINZING i Schwartmanns GmbH machinen, strojeve za klima kanale Forstner; RAS; TORMEC, strojeve za oblikovanje SCHLEBACH MACHINEN, škare i kružne škare za rezanje limova Schechtal; RAS; PRINZING, strojeve za zavarivanje vrućim zrakom LEISTER i HERZ, ručne alate, transportne ljestve dizalice, građevinsko postolje, vakuumske dizalice i program alata za pričvršćivanje te sustavi za pričvršćivanje.

IB-CADDY d.o.o. od njegovog osnivanja 1991. godine bavi se sa 3D CAD/CAE/CAM/PDM sustavima.

Prezentirat će:

  • novu verziju 3D CAD programa SolidWorks 2014 – DS SolidWorks Corp nudi cjelovito rješenje 3D programskih alata, koji vam omogućavaju konstruiranje i dizajn, simulacije (FEM i CFD), objavljivanje i upravljanje svojim podacima
  • novu verziju programa CAMWorks 2014 – CAMWorks je prvi Zlatni partner SolidWorks-a za područje CAM-a, potpuno integriran u SolidWorks. Kao prvi CAM program, koji temelji na bazi znanja obrade mogućnosti, je CAMWorks vodeći u inovacijama sa automatskim i interaktivnim prepoznavanjem površina (AFR - Automatic Feature Recognition, IFR - Interactive Feature Recognition)
  • program SigmaNEST – SigmaNEST je vodeći svjetski CAD/CAM sistem za obradu lima za sve glavne strojeve za rezanje, bušenje i savijanje. Sa njim možete smanjiti otpad, ubrzati vrijeme obrade i programirati sve strojeve za rezanje sa jednim moćnim, fleksibilnom rješenjem.


MedioTehna izlaže nove proizvode i opreme iz slijedećih programa:

Dizalice i dizalična oprema "COLUMBUS McKINNON - YALE“ Njemačka - nova generacija elektromotornih lančanih dizalica, kompaktne izvedbe i optimalnog odnosa između nosivosti i snage motora.
Mjerila i mjerni uređaji proizvođača: "Schut Geometrische Meettechniek“, "Helios Preisser“: mjerila za metalsku i strojarsku industriju, mjerila za precizno mjerenje duljine i oblika, uređaji za 3D mjerenje i slično. 
Uređaji za mjerenje tvrdoće "NewSonic“ i "BAQ“ - nova generacija prijenosnih uređaja za precizno mjerenje tvrdoće različitih materijala prema UCI HV metodi, kao i stabilni (stolni) uređaji za mjerenje tvrdoće metala prema Vickers, Brinell i Rockwell metodi proizvođača "BAQ“ i "Insize Europe“.

Prezentacija novih programa dva proizvođača kojeg zastupaju: radionički i skladišni metalni namještaj i pribor proizvođača "FAMI“ Spa sa najširim izborom navedenih proizvoda u Europi, kao i strojeve za obradu (rezanje, obradu i skošenje rubova lima, metalnih ploča i profiliranih ploča za krovove i fasade) poznatog švicarskog proizvođača "TRUMPF“.

Firma Lorsel strojevi d.o.o.
bavi se savjetovanjem i prodajom strojeva, alata i opreme za obradu metala u pločama.
Više o tome ... 

Sajmovi će se održati u terminu od 9. - 12. 04. 2014. godine na Zagrebačkom velesajmu i idealna su prigoda da poslovnim posjetiteljima, svojim dosadašnjim partnerima, kao i budućim predstavite svoju najnoviju ponudu, posljednja tehnološka dostignuća i tehnologije s područja alatnih strojeva, zavarivanja i antikorozivne zaštite.

Napominjemo da smo cijene sajamskih usluga prilagodili uvjetima privređivanja kako bi Vam sudjelovanje na sajmovima BIAM i ZAVARIVANJE bilo što pristupačnije.

Prijavite svoje sudjelovanje na vrijeme i ostvarite dodatne pogodnosti.