Cro ponuda - Gospodarski portal

Očekuje se rekordan broj zamračenih znamenitosti u hrvatskim gradovima

Dalibor Vikić — 19.03.2014.


Očekuje se rekordan broj zamračenih znamenitosti u hrvatskim gradovima

Na tiskovnoj konferenciji u hotelu Esplanade predstavljen je već tradicionalni projekt u kojem se Zagreb kao i brojni hrvatski gradovi, do sada 43 prijavljena, pridružuju svjetskim metropolama u Satu za planet zemlju, najvećoj svjetskoj volonterskoj akciji.

Posljednje subote ovog mjeseca, 29. ožujka, u 20:30 sati u mrak će ponovo utoniti najznamenitije hrvatske građevine, poput Zagrebačke katedrale i Medvedgrada, Dubrovačkih zidina sa Stradunom, splitska riva s južnim pročeljom Dioklecijanove palače, Poljana Pape Ivana PavlaII u Zadru, cijela Makarska rivijera, i mnogi drugi gradovi.

"U ovoj akciji ujedinjuju se ljudi iz svih sfera života i svojim malim akcijama izražavaju zabrinutost oko dobrobiti planeta Zemlje" izjavila je voditeljica inicijative Sat za planet Zemlju u Hrvatskoj ,Petra Boić Petrač iz WWF-a i pozvala sve građane da se pridruže ovoj akciji gašenjem svjetla u svojim kućama i stanovima i posvete jedan trenutak u razmišljanjima o načinu očuvanja planeta,

Po prvi put ovakvoj akciji priključen je jedan super-junak, Spider Man. Ovaj glavni lik iz dugo očekivanog filma "Čudesni Spider Man 2, podržan je i od glavnih aktera filma Andrew Garfielda, Emme Stone i Jamie Foxxa te redatelja Marc Webba.Sama realizacija filma odvijala se prema aksiomima održivog razvoja i podržana je od strane svih aktera filma, pojasnio je na tiskovnoj konferenciji Sead Ružić PR menager Continental filma." Spider Man jedan je od najvoljenijih filmskih junaka i prirodno je da on bude izabran za prvog ambasadora "Earth Houra#, budući je kompletna produkcija filma" Čudesni Spider Man 2" bila ekološki osviještena" izjavio je Ružić i najavio projekciju ovog svjetskog hita za 24. travnja.  

Ružić je naglasio da su u Continentalu ponosni što mogu sudjelovati preko ovakvog jednog filmskog megahita u projektu Sat za planet Zemlja te zajedno sa WWF pozivaju sve stanovnike Zagreba da im se pridruže tijekom samog Sata za planet Zemlju ispred zagrebačke katedrale, apelirajući na djecu da ponesu obilježja filmskog super-junaka, ili ih preuzmu ispred katedrale, u cilju snimanja zajednićke fotografije na kojoj će mali Spider-Mani, oblikujući broj 60, zaštitni znak Sata za planet Zemlja, držati upaljene svijeće, dar DM-a.

Ivica MAX Krizmanić, generalni direktor hotela Esplanade, također je istaknuo ovu akciju i naglasio da njegov hotel već godinama provodi procese odgovornog poslovanja u kojima raznim edukativnim programima podižu svijest djelatnika o očuvanju okoliša.