Cro ponuda - Gospodarski portal

Na sajmu London Wine Fair nagrade hrvatskim vinarima

— 04.06.2014.


Na sajmu London Wine Fair nagrade hrvatskim vinarima

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) 13 hrvatskih vinarija predstavilo se na sajmu 'London wine fair' od 2. do 4. lipnja u Londonu, a na natjecanju Intenational wine callenge - IWC, hrvatska su vina osvojila 60 priznanja


Vina Laguna Malvazija Vižinada 2011, Kozlović Malvazija 2012, Iločki podrumi Graševina Premium 2012, Bodren Ice wine 2011, dobila su zlatne medalje i za vinarije i vina -

Od ostalih medalja osvojeno je osam srebrnih, 23 brončane i 23 preporuke.

Na sajmu su se prezentirali najznačajniji proizvođači vina iz cijele Hrvatske.

Na površini od 63 četvornih metara veliki interes profesionalne publike izazvali su Agrolaguna, Badel 1862, Bodren, Bolfan vina, De Georgiis, Jako vino, Škaulj Šime, Trapan vina, Zlatan otok te Udruge Vinistra i Udruga Liburna.

Iz HGK napominju kako je ovaj sajam važan za hrvatsko vinarstvo jer je to put ka svjetskom brandiranju vina Hrvatske, a također je prilika da se hrvatska vina predstave publici u Velikoj Britaniji, ali i Europi i svijetu.

Hrvatska je na britansko tržište prošle godine izvezla 16 tisuća litara vina u vrijednosti preko 122 tisuće američkih dolara, što je pad od 44 posto prema godini ranije. Stoga se, kako ističu iz HGK, moraju učiniti dodatni napori za povećanje aktvnosti vinara kako bi se povećao izvoz s obzirom na interes koji pobuđuju hrvatska vina na ovom sajmu.