Cro ponuda - Gospodarski portal

Poslovni summit GRADOVI I REGIJE - generatori razvoja

— 09.09.2014.


Poslovni summit GRADOVI I REGIJE - generatori razvoja

Od 17. do 20.rujna na Zagrebačkom velesajmu održava se Zagreb business summit „Gradovi i regije – generatori razvoja“.

 

Riječ je o prvom međunarodnom događaju ovakvog tipa u Hrvatskoj, čijom organizacijom Grad Zagreb i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić žele pozicionirati Zagreb na kartu utjecajnih europskih metropola u kojima se raspravljaju relevantne poslovne teme suvremenog svijeta.

 

Tema gradova i njihove uloge u razvoju nacija i regionalnih asocijacija je nesporna i svakim danom raste. Gradovi su generatori razvoja. O načinu njihovog upravljanja ovisi njihova poslovna i društvena stvarnost, s naglaskom na budućnost. Značaj gradova, prepoznat je i u razvojnim platformama Europske unije koja je kroz program Urban agenda i Eurocities, dodatno ojačala ulogu gradova kao pokretača ekonomija alocirajući sredstva fondova na gradsku razinu.

 

Na summitu će se prezentirati gradski razvojni projekti te pronalaziti potencijalni investitori i developeri. Iz prve ruke će se prezentirati europski primjeri dobre prakse zbog pripreme za novi ciklus financiranja iz europskih strukturnih i kohezijskih fondova.

 

Misija i ciljevi:

Misija zagrebačkog samita je umrežavanje dionika s obje strane investicijske platforme, transfer znanja jedne gradske sredine drugoj i umrežavanje svih dionika koji sudjeluju u razvojnom procesu jednog grada: gradske vlasti, gospodarstvenici, investitori, developeri, konzultanti, banke i slično.

 

Skup se u periodu od 17. do 20. rujna održava u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma i u funkciji je komunikacije ciljeva, smjernica i vizije razvoja metropole i drugih hrvatskih gradova. Također, za vrijeme summita u petak, 19. rujna održat će se i Energetska konferencija.

 

Ujedno je i prilika da 105 godišnji brand Zagrebačkog velesajma bude efikasan instrument komunikacije krovnog branda, branda Grada Zagreba, koji od trinaestog stoljeća razvija svoj slobodarski urbanitet i gospodarsku moć.

 

Više informacija na: http://www.zv.hr/UserDocsImages/Gradovi%20i%20regije/IPPP/program_konferencije_ippp_hr.pdf