Cro ponuda - Gospodarski portal

Zdravi keksi Delicia na talijanskim policama

— 11.11.2014.


Zdravi keksi Delicia na talijanskim policama

Tvrtka Delicia koja proizvodi fina peciva i profilirala se kao tvrtka koja u svojim proizvodima koristi mnoštvo namirnica prirodnog porijekla koje drugi proizvođači keksa i finih peciva rijetko ili uopće ne koriste, probila se na talijansko tržište.

- Naši keksi jedini su hrvatski keksi koji se od prošlog tjedna mogu kupiti u Italiji, ponosan je direktor Dražen Horvat, koji je sa suprugom Dorijanom suvlasnik Delicije.
Veliki je to iskorak; promet je do sada išao samo u drugom smjeru, ovo je prvi puta, kaže Horvat, da se keksi iz Hrvatske mogu naći na talijanskom tržištu.

S izvozom keksa u Italiju, Delicia je započela tijekom ljeta, a keksima je opskrbljivala nekoliko kafića u Trstu.
Početkom studenog krenuo je izvoz za trgovačke lance preko uvoznika u Pordenoneu, za sada samo za sjevernu Italiju.

- Postavili smo za cilj značajnije povećanje izvoza. Zbog pada standarda u Hrvatskoj pada i kupovna moć, a naši keksi su malo više kvalitete i samim time i više cijene te ih je u današnje vrijeme u Hrvatskoj teško prodavati.
Generalno prodaja kvalitetnijih proizvoda pada u svim trgovačkim lancima, najviše se prodaju jeftiniji proizvodi. Nismo htjeli raditi kompromis da bi spuštanjem kvalitete spuštali i cijenu. Radije smo se posvetili poslovima s inozemstvom. Raste nam izvoz za Sloveniju, a novo tržište nam je Italija, kaže Horvat.

Delicia je dobila certifikat halal kvalitete Centra koji djeluje u okviru Islamske zajednice. Halal hrana, proizvedena po islamskim propisima, sve je popularnija u svijetu.
U idućih deset godina u Europi se očekuje rast proizvodnje takve vrste hrane, a njena popularnost veže se i uz činjenicu da je, osim muslimana, konzumiraju i drugi.