Cro ponuda - Gospodarski portal

Interklima – Energetika – Zelena gradnja, sajmovi energetske učinkovitosti

— 25.04.2015.


Interklima – Energetika – Zelena gradnja, sajmovi energetske učinkovitosti

SAJMOVI ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

Interklima – Energetika – Zelena gradnja

 

U zajedničkom terminu od 22. do 25. travnja 2015. održat će se tri kompatibilna i vodeća specijalizirana sajma ove vrste u Hrvatskoj: Interklima, Energetika i Zelena gradnja:

 

 

INTERKLIMA, 23. međunarodni sajam grijanja, hlađenja, klimatizacije i obrade pitkih voda bienalnog je karaktera. Svojom dugogodišnjom tradicijom i uspješnom organizacijom ovaj sajam spada u vodeći regionalni sajam ove vrste i nezaobilazno je mjesto u poslovnom kalendaru vodećih domaćih i svjetskih proizvođača opreme za grijanje, hlađenje, klimatizacije i obradu pitkih voda.

 

ENERGETIKA, 3. međunarodni sajam energetike, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora kroz svoj program će pokazati kako proizvesti i koristiti energiju, s naglaskom na obnovljive izvore, a na što racionalniji i učinkovitiji način.

 

ZELENA GRADNJA 1. međunarodni sajam održive gradnje, novi je projekt Zagrebačkog velesajma, na kojem će se prezentirati proizvođači energetski učinkovitih građevinskih materijala, građevinske stolarije, opreme za unutarnje uređenje, proizvođači niskoenergetskih montažnih kuća te tehničko-tehnološka rješenja koja podižu energetsku učinkovitost zgrade u svim fazama vijeka trajanja. Sajam zelene gradnje u središte stavlja planiranje, projektiranje, izgradnju i rekonstrukciju objekata na energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv način.

 

Sajmove energetske učinkovitosti prati bogat program stručnih predavanja, radionica te prezentacije pojedinih izlagača.

 

Znanstveni skup u organizaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje – Simpozij INTERKLIMA 2015 -23. međunarodni simpozij o grijanju, hlađenju i klimatizaciji

 

  • Dan Frana Bošnjakovića (primijenjena termodinamika za racionalno korištenje

energije i primjena alternativnih izvora energije, prvenstveno u području grijanja, hlađenja i klimatizacije vezano uz aktualnu problematiku energetske učinkovitosti)

 

  • 12. konferencija o termografiji (termodinamički i ekonomski aspekti ponašanja

građevinskih konstrukcija u odnosu na zahtjeve europskih direktiva o energetskoj učinkovitosti i primjenama infracrvene termografije)

 

  • Prezentacija projekta IEE EESI2020: Energetska obnova zgrada po modelu

Ugovora o energetskom učinku - primjeri projekata

  • Prezentacija projekta IEE Streetlight-EPC: Primjena Ugovora o energetskom učinku

projektima rekonstrukcije sustava javne rasvjete

  • Energetsko certificiranje u praksi: Provedba proračuna racionalne uporabe energije i toplinske zaštite u zgradama

  • Dan Zelene gradnje

  • Dan inženjera strojarstva - Energetska učinkovitost, velika energetska postrojenja i održiva gradnja

 

 

Pokrovitelji Sajmova energetske učinkovitosti su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske, Grad Zagreb – Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

 

Partneri sajma su REGEA, HUEC, Hrvatska komora inženjera strojarstva, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Arhitektonski fakultet.

 

Više o sajmovima: www.zv.hr