Cro ponuda - Gospodarski portal

Svečano otvoren 12. Obrtnički sajam u Karlovcu

DV — 26.08.2015.


Svečano otvoren 12. Obrtnički sajam u Karlovcu

„Sajmovi su uvijek bili prozori u svijet. Oni su prilika obrtnicima da pokažu ono najbolje što je proizvedeno u njihovim radionicama, ali i prilika da provjere što radi konkurencija“, istaknuo je predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec na svečanom otvorenju sajma.

Ovogodišnji 12. Obrtnički sajam, odnosno 2. Sajam ekoloških proizvoda, održava se od 25. do 29. kolovoza na Trgu bana Josipa Jelačića u Karlovcu. Svoje proizvode i usluge, na ukupno 600m2 izložbenog prostora, predstavlja 66 izlagača iz Grada Zagreba, Karlovačke županije, Osječko-baranjske, Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Primorsko-goranskei Istarske županije te Slovenije.

Organizatori sajma su Obrtnička komora Karlovačke županije i Udruženje obrtnika grada Karlovca, a pokrovitelji Grad Karlovac, Karlovačka županija, Hrvatska obrtnička komora i Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Na otvorenju sajma sudjelovali su i gradonačelnik grada Karlovca Damir Jelić, župan Karlovačke županije Ivan Vučić, predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije Darko Stanković i predsjednik Udruženja obrtnika grada Karlovca Davor Vinski.

„Ovaj sajam kao protuteža Danima piva, s one strane Korane, pokazuje da i karlovačka Zvijezda živi jednim ozbiljnim životom i da se možemo zadržavati ovdje, na ovom lijepom prostoru“, istaknuo je gradonačelnik Karlovca Damir Jelić, dodavši kako se nada da će Obrtnički sajam pokazati svoju žilavost.

Karlovački župan Ivan Vučić zapitao se tko bi danas organizirao ovaj sajam da nema Obrtničke komore Karlovačke županije i Udruženja obrtnika Karlovac. Također, obećao je da će Karlovačka županija i u budućnosti nastaviti podupirati i potpomagati organiziranje Obrtničkog sajma, kao što je to radila i na dosadašnjim sajmovima.

Predsjednik HOK-a, Dragutin Ranogajec naglasio je da konkurencija često čini obrtnike još boljima, jer ih potiče da još više ulažu u svoje znanje, a samim tim otvara im se mogućnost i za osvajanje novih tržišta: „Već smo dvije godine u Europskoj uniji i polako se vide rezultati, jer smo počeli osvajati tržište Europske unije. Još uvijek je nedovoljna pomoć Vlade i Ministarstva poduzetništva i obrta, ali nadam se da će se i oni uključiti“.

U organizaciji Ceha frizera Udruženja obrtnika grada Karlovca na sajmu će u četvrtak, 27. kolovoza, biti održana i „Kosa ljubavi“, humanitarna akcija za djecu oboljelu od malignih bolesti, kojom se prikuplja kosa za izradu vlasulja. Sajam je otvoren od 9:00 do 22:00 sata, a posjetitelji u poslijepodnevnim satima mogu uživati i u prigodnom zabavnom programu.