Cro ponuda - Gospodarski portal

Otvoren Zagreb Business Summit: Gradovi i regije, generatori razvoja

DV — 17.09.2015.


Otvoren Zagreb Business Summit: Gradovi i regije, generatori razvoja

Zagreb Business Summit smatra se središnjim mjestom razmjene iskustava domaćih i inozemnih gradova i regija, a u okviru ovogodišnjeg izdanja predviđeno je više međunarodnih konferencija i tematskih stručnih skupova o, primjerice, investicijama iseljeništva u Hrvatsku, brendiranju gradova, potencijalima investicijskih projekata, cirkularnoj ekonomiji kao temelju održivog i zelenog  razvoja itd.  Između ostalog, održat će se i Zagrebački forum o urbanoj sigurnosti te Croenergy konferencija. Manifestacija traje do 18. rujna.

Ova zagrebačka poslovna manifestacija održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Grada Zagreba i resornih ministarstava, a cilj joj je tijekom dvodnevnog trajanja upoznati hrvatske gradove i regije da kroz investicijske projekte uhvate korak s Europom i iskoriste pružene mogućnosti.

U ime Grada Zagreba konferenciju je otvorila mr. sc. Nela Jurić, pomoćnica pročelnice Ureda za gospodarstvo, a otvorenju su prisustvovali predstavnici gradova, partnera u tom projektu, međunarodnih, državnih i lokalnih institucija, gospodarstvenici i drugi gosti. Komoru Zagreb predstavljao je njezin predsjednik dr. sc. Zlatan Frӧhlich. Samo otvorenje popraćeno je i prvim panelom pod nazivom Gospodarstvo Hrvatske 2020. – vizija, strategija, provedba, s osvrtom na europske strukturne fondove te perspektivu investicija i infrastrukturnih ulaganja javnog i privatnog sektora.