Cro ponuda - Gospodarski portal

U Zagrebu održan Sajam poslova

D — 14.10.2015.


U Zagrebu održan Sajam poslova

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Regionalnog ureda Zagreb, a u suradnji s lokalnom i regionalnom samoupravom, gospodarskim institucijama, poslodavcima i drugim partnerima, u Zagrebu se 13. listopada, u prostoru zagrebačkog Studentskog centra održavao deveti po redu Sajam poslova, okupivši oko 80 izlagača. Sajam je otvorio ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, istaknuvši pozitivne pomake na hrvatskom tržištu rada kroz otvaranje novih radnih mjesta, oko 500 tjedno, te da je zaposlenost u rujnu, na godišnjoj razini, za jedan posto viša, što je i pokazatelj, kako je rekao, da Hrvatskoj ide bolje. Naveo je i podatak da prema najnovijim podacima Eurostata Hrvatska izlazi iz skupine zemalja s visokom stopom nezaposlenosti mladih ljudi.

Sudionicima se obratila i ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallach, izrazivši zadovoljstvo rezultatima koje postižu mjere za zapošljavanje mladih, rekavši da je kroz Garanciju za mlade unatrag godinu dana bilo obuhvaćeno više od 50 tisuća osoba. U ime Komore Zagreb, kao jednog od partnera u organizaciji Sajma poslova, otvorenju je nazočio direktor te institucije Mladen Stević. Inače, Komora Zagreb imala je na tom sajmu svoj izložbeni pult, predstavivši kroz promotivne materijale usluge i aktivnosti Hrvatske gospodarske komore te njezinu ulogu u društvu.

Posjetitelji Sajma imali su priliku ostvariti direktan kontakt s poslodavcima i informirati se o njihovim sadašnjim i budućim potrebama za radnicima. Sukladno interesu mogle su se dobiti i dodatne informacije o uslugama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te sudjelovati u nekoj od organiziranih radionica, tribina ili prezentacija.