Cro ponuda - Gospodarski portal

Dodijeljene turističke nagrade na Danima hrvatskog turizma u Poreču

DV — 15.10.2015.


Dodijeljene turističke nagrade na Danima hrvatskog turizma u Poreču

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma dodijeljene su turističke nagrade najboljim destinacijama, subjektima i pojedincima. Nagrade najboljima dodijeljene su 14. listopada u sportskoj dvorani Žatika u Poreču u kojoj se osim brojnih uzvanika okupio i rekordnih osam ministara. Podijeljeno je 28 nagrada u 7 kategorija, a nagrade su uručili ministar turizma Darko Lorencin te ostali resorni ministri u Vladi RH.  Okupljene je u uvodnom govoru pozdravio ministar Lorencin koji je pritom naglasio kako hrvatski turizam uistinu prati svjetske trendove, što potvrđuju i ovogodišnji rezultati turističkog prometa. Istaknuo je da hrvatski turizam već nekoliko godina zaredom bilježi značajne poraste, a u tom smjeru treba nastaviti i dalje djelovati. Najveći izazov postaje produljenje sezone, a Hrvatska kao relativno mala zemlja s mnogo različitosti ima mnogo toga za ponuditi.  

Split je najveći dobitnik ovogodišnjih turističkih nagrada koje su na Danima hrvatskog turizma u Poreču večeras dodijeljene najboljim pojedincima, predstavnicima turističke industrije i destinacijama. Split je proglašen najboljom city break destinacijom, Splitska rivijera dobila je nagradu u kategoriji Hrvatska 365 za produljenje sezone, a festival Ultra Europe proglašen je turističkim događajem godine. Rovinj je proglašen najuspješnijom destinacijom za ljetni odmorišni turizam, a rovinjski hotel Monte Mulini najboljim luksuznim hotelom. Najuspješnija destinacija ruralnog turizma je Etno selo Karanac, Opatija je najbolja destinacija za zdravstveni turizam, a Bol je najuspješnija autentična destinacija u kategoriji „malo misto“.

Ovom prigodom na manifestaciji hrvatskog turizma istaknuti su i konkretni turistički proizvodi i destinacije koji su uz odličnu turističku sezonu ostvarili najveći uspjeh te pokupili i nagrade. Inovacijom godine proglašena je mobilna aplikacija ‘Zagreb be there”, najbolja kulturna atrakcija je Muzej antičkog stakla u Zadru, a aquapark Istralandia nagrađen je u kategoriji rekreacije i zabave. Nagrađeno je i šest najboljih hotela u različitim kategorijama, najbolji hostel je Forum Zadar, a najbolji obiteljski hotel Vuglec breg. Proglašeni su i najbolji kamp, plaža, marina i turistički djelatnici koji su na svojim pozicijama ponudili vrhunsku uslugu.