Cro ponuda - Gospodarski portal

"Kupujmo hrvatsko“ okupilo brojne građane u Zagrebu

Dalibor Vikić — 21.10.2015.Na Trgu Bana Jelačića i ove je godine Hrvatska gospodarska komora po 18-ti put organizirala svoju poznatu akciju Kupujmo hrvatsko. Organizatori ovogodišnjeg izdanja akcije, uz promicanje kvalitetnih hrvatskih proizvoda i utjecaj na svijest potrošača da kupnjom hrvatskog budu ponosni na našu ponudu, izdvajaju i očuvanje i otvaranje radnih mjesta kao glavni cilj. Svoje proizvode na glavnom zagrebačkom trgu danas do večernjih sati predstavljaju više od dvije stotine domaćih proizvođača suvenira, prehrambenih, tekstilnih, keramičkih i brojnih drugih proizvoda. Na taj način Hrvatska gospodarska komora nastavlja s promocijom domaćih kvalitetnih proizvoda.

Akcija Kupujmo hrvatsko ove godine slavi svoju punoljetnost te se može reći da s ponosom predstavlja najsnažniji simbol očuvanja vrijednosti hrvatskog gospodarstva. Promocijom nositelja znakova Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko, ali i svih ostalih kvalitetnih hrvatskih proizvoda, ova je akcija u posljednjih osamnaest godina odigrala najznačajniju ulogu u jačanju svijesti nacije o važnosti kupovanja domaćih proizvoda. Također, ona je jedan od najpoznatijih poticaja proizvodnje te očuvanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta. Uz činjenicu da utječe na svijest potrošača o važnosti kupovine domaćih proizvoda, usmjerena je i na promociju hrvatskih proizvođača koji ulažu velik trud, kreativnost i napore u svakodnevnoj borbi s tržišnim izazovima.

U Gradu Zagrebu, žele novim konceptom predstaviti hrvatsko gospodarstvo, i to putem zasebnih zavičajnih cjelina. Tako će hrvatske tvrtke, obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), udruge, zadruge i kućne radinosti imati priliku izlagati svoje proizvode na za to predviđenom prostoru podijeljenom na četiri cjeline (Središnja Hrvatska, Slavonija, Dalmacija, Istra i Kvarner), dok će se vodeći hrvatski proizvođači predstavljati na središnjem dijelu trga kao posebna cjelina.

Hrvatska gospodarska komora i ove je, kao i prethodnih godina, svojim članicama omogućila besplatno sudjelovanje u akciji Kupujmo hrvatsko, dok je kotizacija u iznosu od 500 kuna predviđena za sve potencijalne izlagače koji nisu članice HGK (obrti, OPG-i, udruge, zadruge i domaće radinosti). Komora je u sklopu ovoga događanja svakom izlagaču osigurala: izlagačko mjesto, priključak za struju, natpisnu plohu, promicanje izlagača prije, za vrijeme i nakon održavanja akcije, oglašavanje na velikom ekranu na Trgu te putem internetske i Facebook stranice Kupujmo hrvatsko te putem letaka i ostaloga promotivnog materijala.