Cro ponuda - Gospodarski portal

Sigurnost u odgojno-obrazovnim ustanovama

DV — 22.10.2015.


Sigurnost u odgojno-obrazovnim ustanovama
 

Konferencija "Sigurnost u odgojno-obrazovnim ustanovama-SIGoou 2015." održana je 22. listopada u Sheraton Zagreb Hotelu u organizaciji Hrvatskog foruma za urbanu sigurnost i časopisa Zaštita, tvrtke Tectus d.o.o.  

Program Konferencije bio je tematski podijeljen u šest modula koji su obuhvatili teme poput: zakonski okvir sigurnosti u odgojno-obrazovnim ustanovama, važnost provođenja programa osposobljavanja za rad na siguran način i izrade procjena opasnosti u ustanovama predškolskog odgoja, sigurnost djece na internetu, sigurnost učenika na izletima, ekskurzijama i drugim aktivnostima izvan škole, sigurnost učeničkih domova. Bilo je riječi i o suradnji policije i škole u situacijskoj prevenciji i prometu, fizičkoj i tehničkoj sigurnosti, zdravstvenoj sigurnosti, informatičkoj sigurnosti, ali i o ulozi organizacija civilnog društva i lokalne zajednice u prevenciji nasilnog ponašanja djece i mladih. U sklopu Konferencije održala se i panel diskusija "Što učiniti za povećanje sigurnosti odgojno-obrazovnih ustanova?", čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti i načelima organiziranja sustava sigurnosti u vrtićima, osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima. Panelisti i sudionici okruglog stola raspravljali su o odgovornosti i ulozi lokalne zajednice i relevantnih institucija i udruga u povećanju sigurnosti.

Konferencija je bila namijenjena djelatnicima vrtića, osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova, strukovnim udrugama, relevantnim institucijama i svim tvrtkama koje se bave tjelesnom i tehničkom zaštitom, kao i svima onima koji su na bilo koji način uključeni u organiziranje sigurnosti u odgojno-obrazovnim ustanovama.