Cro ponuda - Gospodarski portal

Na Zagrebačkom velesajmu otvoren 38. Interliber

Dalibor Vikić — 10.11.2015.


Na  Zagrebačkom velesajmu otvoren 38. Interliber

Pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture republike Hrvatske u Zagrebu na prostorima zagrebačkog velesajma otvoren je 38. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber. Ministar kulture Berislav Šipuš otvorio je Interliber naglasivši tom prigodom kako je riječ o središnjem događanju kulturne godine u Hrvatskoj, koji pokazuje da unatoč krizi interes za knjigu i pisanu riječ ne jenjava.Ovaj sajam svake jeseni okuplja nakladnike, pisce, distributere i sve ljubitelje knjige te je postao nezaobilazno mjesto susreta izdavačke industrije s čitateljima. Prošle godine, Interliber je posjetilo više od 130 tisuća posjetitelja.

Sajamske ljubitelje knjiga ove će godine dočekati puni paviljoni 5 i 6, pregršt novih naslova, predstavljanja knjiga, dolazak hrvatskih i inozemnih književnih zvijezda, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi. Sve to je samo dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici te na izložbenim prostorima izlagača. Na sajamskom prostoru izlagati će 266 izlagača, a između ostalih predstaviti će se i kineski nakladnici.

Interliber je zamišljen kao sajam izložbeno-kulturnog, edukativnog i zabavnog sadržaja, koji će odlikovati niz reprezentativnih sadržaja. Jedna od novih atrakciju biti će  Znanstveni kvart otvoren u Paviljonu 6, koji će u posebno osmišljenom šestodnevnom programu popularizirati znanost na praktičan i zabavan način. Jedan od noviteta koji će zasigurno razveseliti mnogobrojne kupce je i “Knjižider”, mjesto na ulazu u Paviljon 6 gdje se mogu pohraniti kupljene knjige dok se nastavi s obilaskom štandova. Ulaz na Sajam je besplatan.

Kao i uvijek na sajmu će biti predstavljene brojni naslovi novih knjiga,a posebice se očekuje dolazak hrvatskih i inozemnih književnih zvijezda, koji će u neposrednom razgovoru s autorima potpisivati knjige. Domaći nakladnici predstaviti će na Zagrebačkom velesajmu izuzetno bogat program novih izdanja s najrazličitijih područja, dokazujući da hrvatsko nakladništvo zna i pronalazi put do ljubitelja knjige. Na ovogodišnjem Interliberu predstaviti će se poslovni svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu.