Cro ponuda - Gospodarski portal

Hrvatska gospodarska komora pokrovitelj trećega Hrvatskog festivala hrane i vina

DV — 10.11.2015.


Hrvatska gospodarska komora pokrovitelj trećega Hrvatskog festivala hrane i vina

Treće izdanje Hrvatskog festivala hrane i vina održavat će se od 13. do 15. studenoga u Areni Zagreb. Na festivalu će se predstaviti cjelokupna eno-gastro ponuda Hrvatske kroz različite regije i županije te atraktivna ponuda ostalih zemalja regije.

Hrvatska gospodarska komora pokrovitelj je trećega Hrvatskog festivala hrane i vina te će se na zajedničkom štandu HGK predstaviti proizvođači tjestenine, klastera pršuta, proizvođači iz djelatnosti prerade ribe, hrvatski proizvodi koji nose oznaku izvornosti i zemljopisnog podrijetla te proizvođači vina.
Cilj festivala je promocija domaće gastronomije i enologije te pozicioniranje Hrvatske kao uzbudljive cjelogodišnje eno-gastronomske destinacije.

Posjetitelji festivala imat će priliku kušati proizvode 300 domaćih i stranih izlagača, koji će se prodavati po atraktivnim cijenama. Moći će i razmijeniti iskustva te saznati najnovije eno-gastronomske trendove.

Posebnost Hrvatskog festivala hrane i vina čini i raznolik popratni program koji će se održavati tijekom sva tri festivalska dana. Brojne kuharske radionice i tečajevi posjetiteljima će omogućiti da uz pomoć vrsnih kuhara i gastro stručnjaka besplatno savladaju brojne recepte i kulinarske trikove. Uz brojne vinske degustacije domaćih i stranih vinara, ljubitelji vina moći će sudjelovati na raznim vinskim radionicama, upoznati se s rijetkim autohtonim sortama i pratiti atraktivna predavanja i okrugle stolove mnogobrojnih enologa, sommeliera, autora i vinskih kritičara. Posebnost ovog festivala jest to da na jednome mjestu povezuje proizvođače hrane, vinare, HoReCa kanal (hotele, restorane i catering) i srodne industrije te im omogućuje razmjenu iskustava, poslovnih prilika i pruža platformu za umrežavanje i stvaranje kontakata s relevantnim ustanovama i strukovnim organizacijama.