Cro ponuda - Gospodarski portal

Dodijeljene nagrade Menadžer godine 2015.

Dalibor Vikić — 30.11.2015.


Dodijeljene  nagrade Menadžer godine 2015.

Od 1992. godine Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA na kraju svake poslovne godine dodjeljuje ravnopravne nagrade najuspješnijim menadžerima i poduzetnicima u kategoriji velikih, srednjih, malih, javnih i inozemnih poduzeća, kao i nagradu za najuspješnijeg projekt menadžera.

Temeljem dokumentiranih bilanci uspjeha i stvarnih kvalitativnih pokazatelja poslovanja (udio na domaćem tržištu, rast izvoza, broj novootvorenih ili sačuvanih radnih mjesta, fizički opseg poslovanja, naturalni pokazatelji rasta i td.), stručni žiri predlaže finaliste, a upravni odbor potvrđuje dobitnike ove prestižne nagrade.

Na 25. susretu CROMA, koji je u petak Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (HUM-CROMA) organizirao u zagrebačkom Hotelu Westin, predstavljeni su dobitnici nagrade Menadžer godine 2015. i svečano dodijeljene prestižne nagrade i priznanja HUM-CROMA u kategoriji velikih, srednjih i malih trgovačkih društava.

Skup je otvorio  dugogodišnji predsjednik HUM CROMA Vladimir Ferdelji te naglasio kako godinama na svečanosti proglašavaju najbolje među njima, osobe koje sve nedaće u okruženju nisu mogle spriječiti da ostvare vrijedne rezultate, ne samo u Hrvatskoj, nego i na europskoj razini. 

Za projekt menadžera godine izabran je Dario Marenić, predsjednik Uprave i suvlasnik tvrtke Elda, koja je danas vodeći europski proizvođač e-tekućina za elektronske cigarete.

 Dobitnici nagrade za životno djelo su Branko Roglić iz Orbica i Ivica Cerovečki iz Kotke.

Nagradu za poduzetnike godine dobili su Ilija Tokić iz tvrtke Tokić d.o.o.i Armando Stanišić, vlasnik i predsjednik Uprave istarske tvrtke Aluminijska Bravarija Stanišić (A.B.S.).

U kategoriji velikih poduzeća nagradu je dobio Milan Vrdoljak, suvlasnik i predsjednik Uprave obiteljske tvrtke Ricardo iz Darde, dok su za najbolje menadžere u kategoriji srednjih poduzeća nagrađeni Bernarda Cecelja iz tvrtke Bernarda i Anđelko Švaljek, direktor Regeneracije iz Zaboka.

Dragan Brnić, čelnik Šiloturista i Gordan Javorić, osnivač i direktor Gotra logistike, nagrađeni su u kategoriji malih poduzeća.

Za najboljeg mladog menadžera izabran je Stjepan Mihalić mlađi iz tvrtke Limovi i konstrukcije, a kao najbolji menadžer u javnom poduzeću nagrađen je Jadrolinijin Alan Klanac.U kategoriji inozemnih tvrtki nagradom je ovjenčan Ivan Protega iz Jyska,  

Svi nagrađeni:

MILAN VRDOLJAK, Ricardo d.o.o., Darda (velika poduzeća); BERNARDA CECELJA, Bernarda d.o.o., Puščine (srednja poduzeća); ANĐELKO ŠVALJEK, Regeneracija d.o.o., Zabok (srednja poduzeća); DRAGAN BRNIĆ, Šiloturist, Šilo (mala poduzeća); GORDAN JAVORIĆ, Gotra logistika d.o.o., Druškovec Humski (mala poduzeća); STJEPAN MIHALIĆ, Jedinstvo d.d., Krapina (mladi menadžer); ALAN KLANAC, Jadrolinija d.d., Rijeka (javna poduzeća); IVAN PROTEGA, Jysk d.o.o., Zagreb (poduzeća u inozemnom vlasništvu); ARMANDO STANIŠIĆ, A.B.S., Pićan (poduzetnik godine); ILIJA TOKIĆ, Tokić d.o.o., Sesvete (poduzetnik godine); DARIO MARENIĆ, Elda d.o.o., Nova Gradiška (projekt menadžer); IVICA CEROVEČKI, Kotka d.d., Krapina (nagrada za životno djelo); BRANKO ROGLIĆ, Orbico grupa d.d., Zagreb (nagrada za životno djelo).