Cro ponuda - Gospodarski portal

HOK organizira i sufinancira nastup na IHM-u 2016. u Münchenu

DV — 07.12.2015.


HOK organizira i sufinancira nastup na IHM-u 2016. u Münchenu

Hrvatska obrtnička komora organizira i sufinancira s 30% troškova standardno uređenog izložbenog prostora - kolektivan nastup članova HOK-a na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Münchenu 2016. (IHM 2016.).

Riječ je o najvećem obrtničkom sajmu u Europi sa preko 1.000 izlagača iz 60 država svijeta, mjestu prezentacije najnovijih tehnoloških dostignuća obrtništva i prateće industrije, na kojemu su hrvatski obrtnici tradicionalno prisutni, a koji će posjetiti više od 130.000 posjetitelja.

Izložba Međunarodnog obrtničkog sajma u Münchenu 2016. godine, koja se održava u paviljonima od B1 – B4 sajma IHM te u paviljonima C2 - C3 obuhvaća djelatnosti i teme Obrt i dizajn, Stanovanje i uređenje, Inovacije kao pokretači razvoja te Obrtništvo i malo poduzetništvo kao generator razvoja gospodarstva.

 Branše koje se prezentiraju na spomenutom izložbenom prostoru, uz skupne nastupe zemalja putem obrtničkih i gospodarskih komora, obuhvaćaju obradu metala, proizvodnju strojeva i opreme, obradu drveta, izradu alata, građevinsku stolariju i materijale, preradu stakla i proizvodnju proizvoda od stakla, preradu plastike i gume, građevinarstvo, obnovljive izvore energije, elektroniku i energetiku, umjetničke i tradicijske obrte, ukrasnu i uporabnu keramiku, ručni rad te svu ostalu ponudu obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva čitavog svijeta.

Paralelno sa sajmom Obrtništvo, održava se izložba Garten München 2016., u paviljonu C4 te dijelu paviljona B4, koja će svojom ponudom svakako dodatno pridonijeti posjeti sajma i ponuditi dodatne sadržaje i na sajmu obrtništva.

Hrvatska obrtnička komora organizira nastup po sistemu „ključ u ruke“ – svaki izlagač u sklopu priprema svoje prezentacije na sajmu, uz izložbeni prostor uređen sukladno njegovoj prijavi i potrebama, dobiva i dva natpisa na štandu, reprezentaciju na štandu, transport eksponata na relaciji Zagreb – München - Zagreb i postavu na štandu, najavu nastupa prema službama sajma München, sve potrebne informacije, tehničke podatke, upute i kompletnu logistiku potrebnu za kvalitetan sajamski nastup.

Hrvatska obrtnička komora će o nastupu hrvatskih obrtnika / poduzetnika informirati i partnersku Obrtničku komoru za München i Gornju Bavarsku, kako bi što veći broj njemačkih poduzetnika, kao i posjetitelja sajma, dobio informaciju o profilu izlagača iz Hrvatske koji će se predstaviti svojim proizvodima i uslugama na sajmu.

Na najvažnijem obrtničkom sajmu u Europi obrtnici i poduzetnici mogu provjeriti koliko su njihovi proizvodi i usluge konkurentni na tržištu, kako cijenom, tako i kvalitetom te prezentirati svoj rad i svoje proizvode mnogobrojnoj ciljanoj publici.