Cro ponuda - Gospodarski portal

Znanstveni piknik u Zagrebu oduševio sve posjetitelje

Dalibor Vikić — 14.12.2015.


Znanstveni piknik u Zagrebu oduševio sve posjetitelje

Zagrebački Znanstveni piknik, najveća manifestacija popularizacije znanosti u široj regijii i ove godine  ostavio je izvrstan dojam te oborio nove rekorde. Uz to što je ove godine po prvi puta trajao dva dana, okupio je i najveći broj znanstvenih edukatora – njih čak pet stotina iz pedesetak organizacija, institucija, škola i muzeja. Posjetitelji svih uzrasta, od najmanjih do gospode u respektabilnim godinama,zatim onih manje zainteresiranih za znanost do znanstvenih „freakova“ svi su jednako oduševljeno sudjelovali u igraonicama, prateći objašnjenja stručnih edukatora.

Po mišljenju organizatora ovu vikend - manifestaciju posjetilo je preko 50 tisuća posjetitelja. Organizirani preko vrtića, škola i nekih drugih institucija, roditelji s djecom u individualnim aranžmanima iz Zagreba, ali i udaljenijih destinacija, svi su uživali u pokusima, predavanjima, radionicama i znanstvenim demonstracijama.

Ovogodišnji Znanstveni Piknik održan je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i glavnim pokroviteljstvom Grada Zagreba. Partneri organizatora bili su Mreža popularizatora znanosti, Institut Ruđer Bošković, CARNet . Ljetna tvornica znanosti i radijska emisija Znanost na eteru.