Cro ponuda - Gospodarski portal

Zagrebačko novogodišnje slavlje

Dalibor Vikić — 02.01.2016.


Zagrebačko novogodišnje slavlje

 
Uz tradicionalni vatromet, u društvu sa sugrađanima, na glavnom gradskom trgu posljednje minute stare godine odbrojavao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Kao i ranijih godina, gradonačelnik je prije toga obišao dežurne gradske službe- Hitnu pomoć, Vatrogasnu postrojbu i Policijsku upravu te prenoćište Dobri dom u Kosnici.


Sve nadležne službe bile su pripravne za novogodišnje slavlje i nisu imale ozbiljnijih intervencija. Najviše su posla imali vatrogasci koji su  zadnjih dana, pa tako i u silvestarskoj noći,  imali pojačan broj dojava požara uzrokovanih adventskim vjenčićima i neadvekatnim božićnim ukrasima.


U gradskom se središtu našlo za svakoga ponešto, od onih najmlađih do najmudrijih. Osim na Trgu bana Jelačića, doček je organiziran u Ledenom parku, na Zrinjevcu,na Europskom trgu i u Tomićevoj.

Ovogodišnji doček sigurno će biti prepoznatljiv kao način obilježavanja narednih dočeka Nove godine, budući je razbio dosadašnju monotoniju priveligiranog dočeka na Trgu Bana Jelačića. Zagreb polako, ali sigurno postaje mjesto i odredište koje sve više inozemnih gostiju stavlja pod obavezu posjeta tijekom zimskih blagdanskih dana. U tome u prilog govori i nedavno objavljen podatak o prošlogodišnjem posjetu milijun gostiju hrvatskom glavnom gradu.