Cro ponuda - Gospodarski portal

Zadar nominiran za najbolju europsku destinaciju 2016.

DV — 21.01.2016.


Zadar nominiran za najbolju europsku destinaciju 2016.

Napominjući kako je Zadar jedini grad iz Hrvatske koji je ove godine na tom portalu ušao u uži izbor od 20 gradova za najbolju destinaciju ove godine, iz zadarske Turističke zajednice pozivaju Zadrane i druge građane Hrvatske te sve goste Zadra da glasuju za taj grad i time pridonesu uspjehu te, kako kažu, vrijedne kampanje.


Konkurenti Zadru su Beč, Prag, Pariz, Berlin, Bruxeless, Madrid, Rim, Azor, Edinburg, Barcelona, Atena, Nantes, Milano, Plovdiv, London, Amsterdam, Novi Sad i Kotor.

Na istom portalu Zagreb je bio izglasovan najboljom adventskom destinacijom u Europi u prosincu prošle godine, a hoće li se slično dogoditi i Zadru u kategoriji najboljih europskih odredišta za ovu godinu znat će se 10. veljače.

European Best Destinations (EBD) europska je udruga sa sjedištem u Bruxellesu, nastala s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi te u suradnji s turističkim uredima i udrugom EDEN, na europskoj i svjetskoj razini promovira veće razumijevanje bogatstva, raznolikosti i kvalitete europskih destinacija.

Portal EBD-a broji više od 2,5 milijuna posjetitelja uz tisuće pratitelja na raznim društvenim mrežama.