Cro ponuda - Gospodarski portal

Zadar izabran za najbolju europsku destinaciju ove godine!

— 11.02.2016.


Zadar izabran za najbolju europsku destinaciju ove godine!

Nakon tri tjedna on-line glasovanja za najbolju europsku destinaciju, Zadar je proglašen pobjednikom!

Ovaj prestižni naslov  Zadar je osvojio ispred Rima, Pariza, Atene, Beča, Milana, i ostalih 14 europskih metropola između kojih je biralo nešto manje od 300.000 glasača.

Glasovanja je trajalo od 20. siječnja, a od ukupno 288.992 glasova Zadar je dobio gotovo svaki peti glas odnosno njih 57.616

Poslije Zadra najviše su glasova osvojili Atena i Plovdiv, a uz te gradove u konkurenciji za prestižnu titulu European Best Destinations 2016. bili su i Prag, Amsterdam, Kotor, Bruxelles, Pariz, Novi Sad, Berlin, Beč, Edinburgh, Madrid, Rim, Barcelona, Nikozija, Azori, Nantes, London i Milano. Na tituli nabolje europske destinacije u 2016. godini Zadru i Zadranima je čestitao i ministar turizma Anton Kliman.

"Turističkim uredima iz Londona, Pariza i Barcelone vjerojatno se neće svidjeti što sam iznio ovu informaciju, ali Zadar je ispred njih, među najboljima! Razlike su inače jako male između pet najboljih, u svega nekoliko tisuća glasova", izjavio je na početku glasovanja Maximilien Lejeune, izvršni direktor portala "European Best Destinations" iz Bruxellesa koji organizira izbor za najbolju destinaciju.

European Best Destination je europska udruga sa sjedištem u Bruxellesu, nastala s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi. U suradnji s turističkim uredima i udrugom EDEN, na europskoj i svjetskoj razini promovira se veće razumijevanje bogatstva, raznolikosti i kvalitete europskih destinacija. Od 2009. organizacija surađuje s većinom turističkih ureda u Europi te nagrađuje i ističe najposjećenije destinacije putem svoje web-stranice i društvenih mreža.