Cro ponuda - Gospodarski portal

Sajmovi Nautika I Hotel&Gastroteh najava renesanse Zagrebačkog velesajma

Dalibor Vikic — 17.02.2016.


Sajmovi Nautika I Hotel&Gastroteh najava renesanse Zagrebačkog velesajma

Međunarodne specijalizirane sajmove NAUTIKA – 25. zagrebački sajam nautike te HOTEL&GASTROTEH - 8. međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija otvorio je na Zagrebačkom velesajmu gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Voditeljica podružnice Zagrebački velesajam Dina Tomšić naglasila je kako Velesajam otvara sezonu sajmova s dvije uspješnice, pri čemu je posebice istaknula jubilarni sajam nautike kao jedini kontinentalni sajam  takve vrste u cijeloj Hrvatskoj.  Sajam nautike nazvala je marinom u srcu Zagreba gdje će se u pet paviljona moći razgledati više od 100 plovila, većinom hrvatskih proizvođača. Uz njih, izlaže i nekoliko renomiranih stranih brodograditelja kao što su Bennetau, Jenneau, Sea Ray, Bayliner, Glastron i Four Wins, a osim plovila predstavljaju se gotovo svi renomirani proizvođači brodskih i vanbrodskih motora.

Zaželivši uspjeh sajmovima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić  izrazio je nadu da će imati i rekordnu posjećenost, obzirom da hrvatska nautička ponuda i eno-gastronomija čine zaokruženu cjelinu. Logičnim spajanjem sajmova Nautike, koji ove godine slavi 25. jubilarni rođendan, i Hotel i Gastroteh-a povezali smo proizvođače, distributere i izlagače koji kroz nautiku i gastronomiju mogu unaprijediti hrvatsku turističku ponudu.  
Zahvalivši gradonačelniku Bandiću na potpori radu Velesajma, voditeljica Tomšić zaključila je kako je Zagrebački velesajam dio identiteta Zagreba ali i središte poslovne i društvene komunikacije ne samo Zagreba, već cijele Hrvatske.

U pet paviljona Sajma nautike izlaže 370 izlagača iz 25 zemalja. i ove su godine za posjetitelje pripremljene brojne nagradne igre. Glavna nagrada je gumeni čamac i vanbrodski motor Yamaha, a druga krstarenje za šest osoba. Posjetitelji će se moći okušati u ronjenju u velikom bazenu, a u ponudi je i niz drugih aktivnosti.

Sajam Hotel&Gastroteh okupio je izlagače iz osam zemalja. I njega prate brojna prateća zbivanja od kojih je najzvučnija prezentacija Hrvatskog kuharskog saveza  kroz tradicionalno državno natjecanje deset najboljih hrvatskih kuhara, Cro Top 10.

 Prvi dojam o sajmu i više je nego povoljan i kao takav budi nadu da se Zagrebački velesajam može vratiti na stare staze, na kojima je bio prepoznatjiv kao jedan od vodećih sajmova u Europi, koji je svojim sadržajima postavljao standarde I vrijednosti kojima se danas ponose renomirani inozemni sajmovi.