Cro ponuda - Gospodarski portal

Splitski sajam GAST u novom ruhu

DV — 04.03.2016.


Splitski sajam GAST u novom ruhu


Sajam GAST održava se od 2. do 5. ožujka, a obuhvaća niz specijaliziranih sajmova - prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, vina,namjestaja, turizma, a ove se godine prvi put održava i specijalizirani sajam sladoleda i slastica

Sajam se ove godine održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, a njen izaslanik župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja je otvarajući sajam istaknuo važnost osnaživanja vlastita proizvodnje, koja bi se plasirala kroz turizam. 

"Treba poticati zamisli da se namještaj proizveden u Slavoniji plasira u hotele i apartmane u Dalmaciji, a hrana iz Slavonije turistima na Jadranu," rekao je Ževrnja. 

Partner ovogodišnjeg sajma GAST je Brodsko-posavska županija, koja se predstavlja proizvodima tradicionalnog slavonskog namještaja te slavonskim kulenom i pršutom. 

Župan brodsko-posavski Danijel Marušić najavio je kako će za vrijeme trajanja sajma potpisati ugovor sa županom Ževrnjom o suradnji dviju županija. "Suradnjom Brodsko-posavske i Splitsko-dalmatinske županije želimo pridonijeti razvoju suradnje 'zelene' i 'plave' Hrvatske," rekao je Marušić. 

Zamjenik splitskog gradonačelnik Goran Kovačević istaknuo je kako je sajam GAST važan za turističku predsezonu. Sajmom GAST Split se profilira u sajamski grad, kazao je Kovačević.