Cro ponuda - Gospodarski portal

Poslovni sajmovi BIAM i ZAVARIVANJE

— 19.04.2016.


Poslovni sajmovi BIAM i ZAVARIVANJE

Danas su na Zagrebačkom velesajmu otvoreni bienalni poslovni sajmovi BIAM i ZAVARIVANJE. Sajmove je svečano otvorio Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba istaknuvši zadovoljstvo viđenim i napravljenim na Zagrebačkom velesajmu.  

„Zagrebački velesajam radi na intenzivnoj međunarodnoj suradnji, a jedan od partnera u toj aktivnosti je i Hrvatska gospodarska komora. Gospodarsko izaslanstvo koje sačinjava dvadesetak tvrtki iz Turske, u organizaciji Sivas Chamber of Commerce and Industry, posjetit će sajam BIAM i Zavarivanje 22. travnja kako bi se održali poslovni susreti i B2B razgovori između predstavnika hrvatskih i turskih tvrtki.“ rekla je na otvorenju sajma dr. sc. Dina Tomšić, voditeljica podružnice Zagrebački velesajam.

 

U današnje vrijeme globalizacije neophodna je specijalizacija i izvrsnost za određenu djelatnost budući tehnologija izrade traži specijalizirane subjekte kako bi određeni projekt mogao ugledati svjetlo dana, odnosno potreba za stručnjacima određenog područja. Kod podugovaranja (radovi, usluge, nabava robe) se angažira vanjski izvođač dok nadzor nad procesom i odgovornost za rezultate i dalje snosi sam naručitelj. 

Nakon uspjeha, kojeg je doživjela robotska košarka na prošlom sajmu, stručni časopis IRT3000 pripremio je 2 nove demonstracije zanimljivih sportova.

Ovog puta posjetitelji će se isprobati RoboHokej i kroz igru u stolnom hokeju (eng. AirHockey) ogledati se s robotom. Kombinacija robotske ruke i računalnog vida je itekako spretna, stoga će glavni akter RoboHokeja igrati u obrambenom načinu rada. Posjetite nas na Zagrebačkom velesajmu i provjerite kako djeluje vaša koordinacija oko-ruka, odnosno koliko ste spretni pri ciljanju na gol koji brani robot.

Također, posjetitelji će moći s robotom odigrati i pikado. Igrač i robot bacaju tri pikada izmjenično. Natjecatelj dobiva informaciju o dopuštenju za bacanje preko semaforskog sustava (čitaj: zelenog svjetla). Kada se završi s bacanjem, s tipkom se potvrdi rezultat svojih bacanja. S time dopuštenje za bacanje dobiva robot. Robotu pri uklanjanju pikada iz mete pomaže asistentica. Tijekom sakupljanja je upravljanje robota onemogućeno, a kada asistentica pripremi pikada te se makne iz radnog prostora robota, opet je na redu natjecatelj.

Očekuje se poseban interes poslovne publike ne samo iz Hrvatske, nego i iz zemalja u okruženju. Ovim business networkingom želi se inicirati međusobna poslovna suradnja i pozitivan utjecaj na poslovnu aktivnost u sektoru industrije.

  Od stručnih predavanja izdvajamo KORMAT, 22. međunarodno savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu koji je na rasporedu u srijedu, 20.travnja. Također, održat će se seminar Kordinatori zavarivanja i poslovni salon Umrežavanje izlagača: podugovaranje SAPO.

 

Sajmovi će se održati u paviljonima 8, 8a, 9 i na otvorenom prostoru uz paviljone, ulaz je besplatan, a sajmovi su otvoreni do petka, 22. travnja.