Cro ponuda - Gospodarski portal

Održan prvi Zagrebački obrtnički sajam

— 25.04.2016.


Održan prvi Zagrebački obrtnički sajam

Izrazivši zadovoljstvo ovom značajnom manifestacijom, zagrebački gradonačelnik naglasio je kako je organizacija Sajma još jedan dokaz izvrsne suradnje Grada i Obrtničke komore Zagreb, na korist ne samo obrtnika, već i Zagreba. Obrtnici i Grad istinski su partneri, a da je tome tako, rekao je, pokazuje činjenica da je Zagreb još 2000. započeo s programom poticanja malog i srednjeg poduzetništva, a u ovih 16 godina u potporu je uloženo preko 400 milijuna kuna. Dok je zagrebačkih obrtnika, bit će i Zagreba! zaključio je gradonačelnik.

Realizacija prvog sajma na kojem obrtnici prezentiraju svoju struku, a ne samo proizvode, ostvarena je zahvaljujući suradnji s Gradskim ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, uz veliku potporu gradonačelnika, objasnio je Mirza Šabić predsjednik zagrebačke obrtničke komore.  On je posebno istaknuo važnost posjeta osnovnoškolske djece, osobito učenika 7. i 8. razreda, koji uskoro moraju upisati srednju školu i odabrati svoj životni put. Već je 2.000 djece prošlo kroz Sajam, te se nadam da će bar dio njih upisati strukovnu školu, dodao je.


Okupljene su pozdravili i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Ana Mandac.

Zagrebački obrtnički sajam prvi je takve vrste a okuplja značajan broj obrtnika s područja Zagreba i Zagrebačke županije, koji prezentacijom svojih zanimanja pokazuju kako se radilo u prošlosti, kao i dosege i nove trendove u proizvodnji i uslugama u obrtništvu danas te predstavljaju ono što će zasigurno obilježiti budućnost. To je ujedno i posebnost ove manifestacije, koju su organizatori osmislili kao svojevrsni vremenski tunel.

Kroz zanimljive programe, prezentacije i nagradne igre, sajam promovira obrtništvo među mladim generacijama, kako bi se povećao interes za upis u brojna obrtnička zanimanja te otrgnuli zaboravu tradicijske i deficitarne obrte, kao i potaknuli nove, sukladno novim trendovima i tržišnim očekivanjima.