Cro ponuda - Gospodarski portal

51. Međunarodna vrtna izložba Floraart

— 28.05.2016.


51. Međunarodna vrtna izložba Floraart

Ovo je jedanaesta godina otkako se FLORAART održava na Bundeku, u zelenoj oazi usred grada koji može primiti mnoštvo posjetitelja, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora izložbe, te se zahvalio svim izlagačima, a najviše revnim djelatnicima Zrinjevca koji, kako je rekao, svojim radom i zalaganjem svake godine podižu ljestvicu kvalitete ove vrtne izložbe.

Za ovogodišnju priredbu osigurano je preko 300 tisuća sadnica, naveo je direktor Holdingove podružnice Zrinjevac Igor Toljan, izdvojivši niz popratnih događanja kao što su izložbe biljnog materijala, mehanizacije, opreme za parkove i dječja igrališta, zatim niz stručnih predavanja u Botaničkom vrtu te radionice na kojima će građani moći iskušati svoje umijeće u slaganju cvijeća. Posjetitelje će dočekati i bogati kulturno umjetnički program iz kojeg izdvajamo nastup klape Nostalgija u nedjelju, 5. lipnja na zatvaranju izložbe. U sklopu programa Floragrad, svaki dan u 11,00 i 18,00 sati predviđene su predstave za najmlađe.

Predsjednica Uprave ZG Holdinga Ana Stojić Deban uputila je poziv građanima da dođu na novozagrebačko jezero i cijeli tjedan besplatno uživaju u atraktivnoj ponudi.

Prisutnima se obratila i direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld koja je izrazila zadovoljstvo što je TZGZ i ove godine uključen u projekt koji ima i turistički značaj. Krajem svibnja i početkom lipnja Zagreb bilježi poraste u broju dolazaka i broju noćenja stranih gostiju, a za to je svakako zaslužan i sam Floraart, istaknula je.

Ulaz na vrtnu izložbu, koju možete posjetiti  svakim danom od 9,00 do 21,00 sat, i ove je godine besplatan.