Cro ponuda - Gospodarski portal

Riječko HNK ušlo u svjetskih TOP 10 Live Cam lokacija

— 30.05.2016.


Riječko HNK ušlo u svjetskih TOP 10 Live Cam lokacija

 Veliko priznanje za Rijeku: HNK ušao u svjetskih TOP 10 Live Cam lokacija

Hrvatska je još jednom u svjetskom vrhu, a ovaj puta tomu može zahvaliti dobro poznatom projektu Live Cam Croatia i kameri pred riječkim HNK - što se znakovito povezalo s odabirom Rijeke kao europske prijestolnice kulture.

Servis 'Earth Cam' tako je odabrao svjetskih TOP 10 kamera, a priznanje za vrhunsku kvalitetu slike, originalni sadržaj i tehničku podršku uvrstio je Rijeku i Live Cam Croatia među panorame Sydneya, Toronta, Venecije i brojnih drugih vizualno maestralnih lokacija. Riječka turistička zajednica prepoznala je ovakav potencijal pa je ovo priznanje samo kruna novog ugovora koji je uključivao i zamjenu sustava te postavljanje nove produkcijske tehnologije.

Ovo je sedma pojedinačna nagrada za Live Cam Croatia sustav kamera čime je projekt ušao među najnagrađivanije web projekte u Hrvatskoj u globalnom spektru, a Rijeka je samostalno osvojila čak dva globalna priznanja za najljepše snimane lokacije (prva je bila Jadranski trg). Live Cam Croatia je unikatni projekt koji nastoji povezati čitavu Hrvatsku u mreži 'live' kamera, te je prepoznat kao jedan od najboljih sustava ove vrste u svijetu.