Cro ponuda - Gospodarski portal

Dan grada Zagreba 2016.

— 01.06.2016.


Dan grada Zagreba 2016.

Grad Zagreb i ove je godine na dostojanstven način proslavio svoj Dan i blagdan njegove zaštitnice Majke Božje od Kamenitih vrata.

Na sam Dan Grada, već tradicionalno, u Staroj gradskoj vijećnici, održana je svečanost dodjele javnih priznanja Grada Zagreba, na kojoj su gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić uručili Nagradu Zagrepčanka godine, Povelju počasnog građanina i Nagrade Grada Zagreba zaslužnim pojedincima i institucijama.

U prekrasnome ambijentu jednog od najljepših gradskih trgova u povodu dana grada održan je svečani koncert solista, zbora i orkestra Hrvatskog narodnog kazališta Zagrebu u čast, pod dirigentskom palicom maestra Nikše Bareze.

Svakako kao novost treba izdvojiti Maraton lađa koji se održao na Jarunu, u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i Udruge lađara Neretve, a na kojem su građani i sami mogli doživjeti vožnju u lađi uz asistenciju neretvanskih lađara.

Na jezeru Bundek 30. svibnja otvorena je 51. međunarodna vrtna izložba FLORAART, a istoga dana, na radost svih građana istočnog dijela grada, Zagreb je postao bogatiji za još jedan bazen u okviru SRC Svetice.

Kao i svake godine, kruna proslave rođendana našega grada bila je procesija sa svijećama i s likom Majke Božje od Kamenitih vrata od Kaptola, preko Trga bana Jelačića, Ilice, Mesničke ulice, Trga sv. Marka do Kamenitih vrata.