Cro ponuda - Gospodarski portal

ACI otvorio marinu u Slanom

— 05.08.2016.


ACI otvorio marinu u Slanom

Velik dio sezone izgubljen je zbog nesuglasica s Općinom vezano za financiranje izgradnje pristupne ceste. Ipak u ACI-ju su pristali izdvojiti dva milijuna kuna za rekonstrukciju prometnice koja vodi do marine. U Općini tvrde da je takav dogovor bio od samog početka, no drago im je da je marina napokon otvorena.

Svečanog otvorenja nije bilo, a ugostiteljski objekti još su zatvoreni, jer su tek nakon što je marina dobila uporabnu dozvolu, mogli početi s ishodovanjem ostalih dozvola. Organizirana je jedino zabava za goste.

Imamo velik interes ljudi koji traže godišnji vez, što domaćih, što stranaca, i tranzit, evo, kao što možete vidjeti, jučer smo poslali newsletter, a već imamo pet, šest plovila na vezu od jutros, rekla je Danijela Crljen, direktorica ACI marine "Veljko Barbieri".

Najbliža marina od ove marine je na 15-ak milja. Nekome tko vozi jedrilicu ili nešto ipak mu treba jedan dan da se organizira, tako da mi očekujemo u toku dana uplovljavanje više brodova i po najavama je to nekih 30-40 brodova, rekao je Nikola Knežić, načelnik općine Duborvačko primorje.(HRT).