Cro ponuda - Gospodarski portal

Akcija Kupujmo hrvatsko okupila 300 proizvođača

— 01.10.2016.


Akcija Kupujmo hrvatsko okupila 300 proizvođača

Uz niz velikih hrvatskih tvrtki poput Kraša, Dukata i Podravke predstavljaju se i brojne male tvrtke i OPG-ovi, a akcija traje 29. i 30. rujna od 9 do 19 sati. 

Otvarajući akciju predsjednik HGK Luka Burilović je istaknuo kako je ovo 19 akcija Kupujmo hrvatsko i kako slobodno može reći da je ona postala već brend.

Važnim je naglasio što se akcijom potiče prodaja hrvatskih proizvoda i jača gospodarstvo, čuvaju radna mjesta i stvaraju pretpostavke za otvaranje novih. 

Zadnjih pet godina, kako je rekao, iz Hrvatske je otišlo preko 100 tisuća mladih obrazovanih ljudi, a na Zavodu za zapošljavanje je trenutačno više od 211 tisuća nezaposlenih. 

"Kupujmo hrvatsko je rješenje. Kupujući hrvatsko sačuvat ćemo radna mjesta te stvoriti pretpostavke za otvaranje novih", kazao je Burilović te dodao kako Kupujmo hrvatsko mora postati stil života. 

I izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Mirka Jozić je kazala kako akcijaKupujmo hrvatsko ima važnu ulogu u jačanju svijesti stanovnika da kupuju domaće proizvode. Tako se čuvaju radna mjesta i podupire domaće gospodarstvo, kazala je. 

HGK je s nacionalnom akcijom Kupujmo hrvatsko počeo 1997. i njome promiče hrvatske kvalitetne proizvode, osobito nositelje znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta. 

Cilj akcije je osvijestiti važnost proizvodnje, ali i kupovine domaćih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva i očuvanju nacionalnog identiteta. (H)