Cro ponuda - Gospodarski portal

Prva regionalna konferencija u organizaciji tvrtke Bosch održana u Zagrebu

Dalibor Vikić — 30.11.2016.


Prva regionalna konferencija u organizaciji tvrtke Bosch održana u Zagrebu

Mjesto događaja bila je Kongresna dvorana Zagrebačkog velesajma, a konferencija je okupila partnere Boscha i predstavnike institucija i organizacija iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine te osigurala platformu za izmjenu znanja i iskustava na području naprednih tehnologija. Tri su glavne teme konferencije, i to: pametni gradovi, pametni turizam i industrija 4.0.

"Pametna rješenja baziraju se na Internetu stvari (IoT). Cilj je povećanje komfora čovjeka, koji pametna rješenja koristi aplikacijama na pametnim sučeljima. Uređaji su umreženi i integrirani na zajedničku inteligentnu informatičku platformu, namijenjenu pohrani i analizi podataka, donošenju odluka i distribuciji novonastalih podataka ciljanim uređajima. Obradom velikog broja podataka omogućeno je povećanje djelotvornosti sustava na razini proizvodne kompanije i dobavljača, grada, ili složene djelatnosti kao što je turizam. Bosch jedini u svijetu djeluje na sva tri područja interneta stvari", navode iz Boscha.

 Od predavača na konferenciji sudjelovali su Mirsade Kudrić, generalne direktorice Boscha za Hrvatsku i Sloveniju, dok su u uvodnom dijelu konferencije predavali Dr. Klaus Peter Fouquet, predsjednik tvrtke Robert Bosch AG iz Beča, inače odgovoran za regiju Srednja i Istočna Europa. Paulo Ferreira, potpredsjednik projekata pametnih gradova i umrežene prodaje izlagao je na temu "pametnih gradova", a Volker Schilling, komercijalni direktor tvornice u mađarskom Hatvanu o temi "Industry 4.0".

 Zadnje predavanje u programi namijenjeno je bilo Dini Juriši, voditelju odjela za Bosch pametna rješenja u Zagrebu; koji je govorio o "pametnom turizmu". Nakon svakog predavanja održane su aktualne tribine na kojima su eminantni stručnjaci sudjelovali u panel diskusijama.