Dubrovnik je ovogodišnje tromilijunto noćenje ostvario 21. kolovoza, što je sedam dana ranije nego 2018. godine, objavila je u četvrtak Turistička zajednica grada Dubrovnika temeljem podataka iz sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, ne računajući podatke nautike.

To potvrđuje odličnu turističku sezonu, ističe se u priopćenju. Po podacima dubrovačke Turističke zajednice, Dubrovnik je od početka ove godine do 21. kolovoza posjetilo 980.365 gostiju, koji su ostvarili 3.000.285 noćenja. U odnosu na isto razdoblje prošle godine Dubrovnik bilježi 14 posto više turističkih dolazaka i šest posto više noćenja.

Od početka godine u Dubrovniku je boravilo najviše gostiju iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Francuske, Njemačke, Španjolske, Hrvatske, itd.

“Zabilježeni su značajni porasti s određenih tržišta u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kao što su SAD s porastom od 16 posto u dolascima i noćenjima, zatim Francuska s porastom od 13 posto u dolascima i 11 posto u noćenjima, Njemačka s 59-postotnim porastom u dolascima i 12 posto u noćenjima te Irska s porastom od 34 posto i u dolascima i noćenjima”, ističu iz dubrovačke Turističke zajednice. (H)