Ovogodišnja finalna večer Miss turizma svijeta 2019. održala se u Poreču 1. lipnja u 21 sat u dvorani Žatika. Organizator i producent ovog prestižnog događanja je vlasnik hrvatske licence Miss turizma Hrvatske  Boris Kosmač, a generalni sponzor   JAŠKAPACK– Tvornica valovitog kartona i ambalaže.

Za tu se prestižnu titulu natjecalo četrdeset ljepotica koje su iz  Australije, Belgije, Benina, Bosne i Hercegovine, Brazila, Kameruna, Kolumbije, Hrvatske, Češke, Finske, Njemačke, Gruzije, Gane, Velike Britanije, Gvadalupe, Indije, Indonezije, Italije, Japana, Kazahstana, Kirgistana, Mongolije, Nepala, Novog Zelanda, Nigerije, Sjevernog Cipra, Paname, Perua, Filipina, Rusije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Južne Koreje, Španjolske, Tajvana, Ugande, Ukrajine i Venezuele stigle  u Poreč predstaviti sebe i svoju domovinu.

Nakon gotovo dvadeset godina Hrvatska je ove godine u konkurenciji ostalih turističkih svjetskih destinacija odabrana od direkcije svjetske licencije Miss Tourism World, za domaćina ovog velikog svjetskog događaja, a čast da bude domaćin je pripala upravo Poreču, gradu šampionu turizma.

U zabavnom show programu izbora za Miss turizma svijeta u Žatiki, nastupili su poznati hrvatski estradni umjetnici: Ana Rucner, Jacques Houdek, Roko Blažević, Alka Vujica, Sandi Cenov, a voditeljica programa bila je Vlatka Pokos. Prema pravilima licence Miss turizma svijeta predstavnice zemalja učesnica predstavile su se tijekom četiri modna izlaza. U prvom izlazu pokazale su nacionalne kostime svojih zemalja, zatim su se predstavile u casual KIK izdanju, nakon čega u kolekcija hrvatskih kupaćih kostima Pletix. U posljednjem predstavljanju finalistice izašle su u svečane večernje haljine koje su za svoje predstavnice dizajnirali najpoznatiji dizajneri iz njihovih zemalja. Hrvatsku je predstavljala Paula Srdarev iz Vodica koja se predstavila u večernjoj haljini Ivane Jurić Design i nacionalnom kostimu Vesne Milković Etno Butik Mara.