Sve češće se čuje da će za putovanja trebati potvrda da niste zaraženi koronavirusom. Pomorcima za ukrcaj na brod, primjerice, takva potvrda već treba, a mogu se čuti i najave da će Hrvatska tražiti od turista da na granicu dođu s takvom potvrdom.
Od početka epidemije mnogi su se raspitivali, zabrinuti za svoje zdravlje, mogu li se negdje testirati bez liječničke uputnice i ako nemaju simptome bolesti. Međutim, bez ikakve najave ili obavještavanja javnosti Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar bacio se u biznis s testiranjem na covid, uz plaćanje, naravno, piše Index.

Rezultati u roku od 24 sata
“Test košta 1506 kuna. Ne trebate se najavljivati. Samo dođite u naš drive-in s maskicom, uzet ćemo vam bris i podatke i rezultati su gotovi za 24 sata”, rekli su im u Andriji Štamparu. Testiranje se radi istim testovima kao i kada dođete s liječničkom uputnicom pa je i pouzdanost jednaka. Jedina razlika je što nakon testiranja, ako dolazite svojom voljom i bez uputnice, morate na blagajnu da biste platili test.
Primaju kartice, rade i nedjeljom
“Sve primamo. I gotovinu i kartice”, rekli su u Andriji Štamparu.

Osim što su vrlo fleksibilni oko plaćanja, u Andriji Štamparu imaju i prilično raskošno radno vrijeme. Rade, naime, sedam dana u tjednu od 7.30 do 19 sati pa svatko tko želi platiti 1500 kuna i doznati svoj covid-status to može napraviti brzo, jednostavno, ali ne baš jeftino.Poslovni.hr